Tudor Chirilă a fost la noul ministru al Educaţiei pentru a-i transmite miile de semnături ale românilor care vor o schimbare: mesajul artistului

Tudor Chirilă a fost la noul ministru al Educaţiei pentru a-i transmite miile de semnături ale românilor care vor o schimbare: mesajul artistului

Tudor Chirilă FOTO Facebook Tudor Chirilă

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă, care a criticat în repetate rânduri sistemul de învăţământ românesc, i-a făcut o vizită noului ministru al Educaţiei, Monica Anisie, pentru a-i înmâna cele peste 35.000 de semnături ale românilor care aşteaptă ca lucrurile să se schimbe pentru binele generaţiilor viitoare şi au cerut acest lucru printr-o petiţie pe care a lansat-o chiar artistul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost la Ministerul Educaţiei ca să transmit noului ministru, Monica Anisie, cele peste 35000 de semnături din partea cetăţenilor care aşteaptă un pact pe educaţie, un pact între partidele politice care să garanteze depolitizarea Educaţiei şi adoptarea unei viziuni unice, coerente, multianuale şi adaptată la necesităţile anilor în care trăim şi la modelele educaţionale de succes din această lume, urmând ca orcine guvernează să legifereze în funcţie de această viziune. Reforma nu are cum să nu fie dureroasă pentru unii dintre actorii din sistem, dar cred că politicienii trebuie să aibă curajul să înceapă reforma şi mai ales să-şi dorească să înceapă reforma realizând că suntem în ceasul al 12-lea. Vă invit încă odată să semnaţi această petiţie pentru că este datoria noastră de cetăţeni să cerem politicienilor să-şi respecte promisiunile, iar în cazul de faţă promisiunea înseamnă ca în centrul Educaţiei să nu se afle altcineva decât copilul“, a scris Chirilă pe Facebook.

Lacunele sistemului de învăţământ românesc reprezintă una dintre temele care îl preocupă pe Tudor Chirilă şi despre care a vorbit în repetate rânduri, fiind de părere că şcoala românească eşuează în a stimula pasiunea de a învăţa. De Ziua Copilului, artistul a semnat un text în care a subliniat că sistemul de educaţie este „învechit, apăsător, frustrant“ şi nu stimulează „gândirea critică, abilităţile emoţionale şi de relaţionare“, motiv pentru care mulţi tineri la finalul liceului sunt incapabili să-şi formeze o viziune proprie asupra lumii şi a drumului lor în viaţă. 

Mai mult, alături de trupa Vama, Chirilă a lansat piesa „Pe de rost“, un manifest ce vizează problemele din sistemul de învăţământ românesc. Versurile noului single fac referire la faptul că sistemul îi obligă pe copii să înveţe totul pe de rost şi nu-i încurajează deloc să gândească liber, să greşească, să-şi urmeze visurile şi să-şi dea frâu liber creativităţii. 

„Am note mari, dar nu-mi place nimic/Sunt un număr, într-un sistem/ (...) Şcoală, cum naiba vrei să cresc/Dacă e o ruşine să greşesc“, „Şcoală, cum naiba vrei să cresc/Dacă e o ruşine să gândesc“, sunt câteva dintre versuri. 
 
De asemenea, versurile prezintă şi o asigurare pentru părinţii care ţin foarte mult la notele din catalog: „Tată, nu-ţi fie frică/Exită viaţă şi după notă mică“.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările