Tudor Chirilă: Ceea ce s-a întâmplat la Foişor este inacceptabil. Problema - un stat nefuncţional, slab şi mincinos

Tudor Chirilă: Ceea ce s-a întâmplat la Foişor este inacceptabil. Problema - un stat nefuncţional, slab şi mincinos

Foto: Arhivă

Cântăreţul Tudor Chirilă a transmis, sâmbătă, un mesaj după evacuarea de vineri seară a pacienţilor din Spitalul Foişor, pentru a se putea începe pregătirile în vederea transformării unităţii medicale în spital COVID.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ceea ce s-a întâmplat la Foişor este inacceptabil. Problema- un stat nefuncţional, slab şi mincinos”, a scris acesta pe un site de socializare.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foişor este inacceptabil, din orice fel de perspectivă ai privi. Şi merită să priveşti evenimentul din mai multe unghiuri, pentru că sunt mai multe. Este îngrozitor să fii aparţinător de pacient în spital şi să afli că trebuie să-l înoţeşti în altă parte la miez de noapte. Este dureros, frustrant, revoltător. Am văzut că domnul Arafat a spus că s-a ajuns în situaţia asta pentru că a fost nevoie de timp ca personalul medical şi managerul spitalului să asimileze şi să proceseze un ordin venit la ora 11. Întrebarea este, dacă vezi că s-a făcut noapte, nu te gândeşti la oamenii ăia? Ce sunt ei, saci de cartofi, să-i muţi oricând şi oricum? Pe de altă parte, dacă au continuat să îi mute, fără niciun pic de empatie faţă de ei şi rudele lor, asta înseamnă că situaţia este cu adevărat dramatică. Şi aici intervine cu adevărat marea problemă: un stat nefuncţional, slab şi mincinos”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Artistul condamnă şi felul în care comunică şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ministrul Sănătăţii care, potrivit lui, „refuză” să vorbeasă despre necesitatea unei carantinări totate şi spune că „singurul bărbat„ care a vorbit răspicat” este secretarul de stat Andreea Moldovan.

„Singurul bărbat din guvernul Câţu pare să fie o femeie: Andreea Moldovan. Care a ales să spună răspicat adevărul, ăla care nu convine nimănui, nici conspiraţioniştilor sau negaţioniştilor, nici oamenilor care au respectat restricţiile şi au ajuns la capătul puterilor. Andreea Moldovan a spus că se impune o carantină totală (şi mai că a fost pusă la zid), timp de două săptămâni. Ăsta este probabil adevărul pe care refuză să-l spună Raed Arafat şi Vlad Voiculescu cu subiect şi predicat. Şi să-l pună în practică. Pentru că acceptă presiunea politică din apropierea Paştilor. Eu ca cetăţean am pretenţia să nu fiu minţit. Am pretenţia ca ministrul sănătăţii şi şeful comitetului pentru situaţii de urgenţă să iasă şi să spună: suntem depăşiţi, nu avem paturi la ATI şi nici nu vom putea să le facem peste noapte pentru că nu suntem pregătiţi”, mai spune Chirilă.

Cântăreţul acuză guvernul că ar ascunde adevărul sub preş şi acuză şi modul în care s-a acţionat pentru a-i calma şi sancţiona pe oamenii care au ieşit la protestele anti-restricţii, „pentru că vrea să-ţi conserve capitalul de imagine”.

„Aş vrea să-i aduc aminte lui Vlad Voiculescu că oamenii au ieşit în stradă la Colectiv pentru că au fost minţiţi. Felul în care guvernul comunică cu populaţia este diletantism de la cap la coadă. Într-un moment de o asemenea gravitate pentru lume şi pentru România încă încercăm să băgăm sub preş adevărata situaţie. Pe de altă parte cum e posibil ca atunci când ai o situaţie epidemiologică fără precedent tu să nu iei nicio măsură faţă de nişte protestatari care nu respectă restricţiile şi urlă şi se îmbrâncesc fără mască în faţa spitalului în numele "libertăţii"? Ştim foarte bine că jandarmii acţionează pe linie de ordin politic. În 10 august ne-au gazat la ordin, deşi protestul era paşnic, atacul cu gaze a început fără să existe vreun incident. Acum, însă, nu se dă ordin când sunt încălcări flagrante ale restricţiilor şi care pun în pericol alţi cetăţeni. Nu se face asta pentru că guvernul vrea să-şi conserve capitalul de imagine sau să-l repare, pe ăla care mai e. Cum se uită la acei protestatari şi la guvernul care nu face nimic, sute de mii de oameni cărora de un an li s-a interzis să muncească şi s-au conformat, din respect faţă de lege?”, a mai scris Tudor Chirilă.

Muzicianul mai spune că aşteaptă ca Guvernul să vină în faţă şi să spună care este situaţia reală şi care sunt măsurile corecte. Totodată se arată revoltat şi de reacţia liderului PSD după evenimentele de la Spitalul Foişor şi spune că „tragedia noastră ca popor este că Marcel Ciolacu şi compania reprezintă alternativa”.

„Eu, ca cetăţean, aştept de la Florin Cîţu, Vlad Voiculescu şi Raed Arafat să ne spună adevărul, a fost dintotdeauna cea mai bună formă de comunicare. Şi după ce ne spun adevărul, să acţioneze în consecinţă. Unde suntem cu adevărat şi care ar fi măsurile corecte? Prelungirea confuziei şi a restricţiilor contradictorii ne va arunca într-o  frustrare socială şi mai mare şi mai greu de gestionat. Oricum ar fi, ceea ce s-a întâmplat aseară la Foişor arată a management prost şi lipsă crasă de comunicare. Dar să fii Marcel Ciolacu, să conduci un  PSD care nu are nici cea mai mică treabă cu competenţa şi să te baţi cu pumnii în piept ca şi cum tu ai şti ce să faci dacă ai fi acolo (în afară de furat) este la fel de revoltător. Tragedia noastră ca popor este că Marcel Ciolacu şi compania reprezintă alternativa”, a conchis artistul, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Criza locurilor în spitalele COVID. Spitalul Foişor, evacuat cu scandal pentru a deveni unitate-suport

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările