Regina neştiută a unei cochete ţări balcanice. Povestea uimitoare a cuplului regal izgonit mult prea devreme

Regina neştiută a unei cochete ţări balcanice. Povestea uimitoare
a cuplului regal izgonit mult prea devreme

Regina Geraldine. Foto: Getty

Albania a avut demult, timp de un an, o regină frumoasă şi cochetă, născută însă în Ungaria. Puţine persoane ştiu emoţionanta dramă a familiei regale care nu a avut şansa să domnească.

Contesa Geraldine Apponyi de Nagy-Appony s-a născut la 6 august 1915, la Budapesta, tatăl acesteia fiind membru al nobilimii maghiare. Astăzi, singurul pretendent al unui tron care nu mai există în Albania este nepotul lui Geraldine, Prinţul Leka Gogo al II-lea, în vârstă de 40 de ani.

Geraldine şi-a întâlnit viitorul soţ în decembrie 1937, cu doar câteva zile înainte de logodna lor. După logodnă, contesa maghiară a fost numită Alteţa Sa Regală Prinţesa Geraldine a Albaniei şi supranumită „Trandafirul Alb al Ungariei”. Lucrurile s-au precipitat deşi Geraldine nu vorbea albaneza, nu ştia aproape nimic despre noua ei ţară şi nu participa la discuţii oficiale alături de soţul ei.

Citeşte mai departe aici...

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările