Mesajul lui Ştefan Bănică după moartea Tamarei Buciuceanu: „A plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea. Mulţumesc pentru tot ce m-ai învăţat“

Mesajul lui Ştefan Bănică după moartea Tamarei Buciuceanu: „A plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea. Mulţumesc pentru tot ce m-ai învăţat“

Ştefan Bănică în „Liceenii“, alături de Tamara Buciuceanu

Ştefan Bănică Jr. a transmis un mesaj de condoleanţe la moartea Tamarei Buciuceanu-Botez, precizând că actriţa „a plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tamara Buciuceanu-Botez a murit pe 15 octombrie după ce a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias, la începutul lunii, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase. 
 
Numeroşi colegi de breaslă, apropiaţi ai actriţei, dar şi politicieni s-au arătat îndureraţi după trecerea în nefiinţă a „doamnei comediei româneşti“ şi au transmis mesaje emoţionante de condoleanţe. 
 
Printre ei se numără şi Ştefan Bănică Junior. Artistul a jucat alături de Tamara Buciuceanu în seria „Liceenii“.  
 
„A murit Tamara. Noi îi spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea. În schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare în teatru, televiziune sau în film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generaţii întregi, să le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulţumesc pentru tot ce am învăţat şi m-ai învăţat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!“

 

A fost un simbol al generaţiei de aur a scenei şi cinematografiei româneşti şi a rămas cel mai mult în memoria cinefililor pentru roluri precum cel al profesoarei „Isoscel“ din seria „Liceenii“, unde a jucat alături de Ştefan Bănică junior şi Oana Sârbu, dar şi pentru interpretarea personajului Coana Chiriţa.
 
„Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate“, spunea marea actriţă, potrivit News.ro. 
 
A mai apărut în filme precum „Nunta mută“ a lui Horaţiu Mălăele şi „Toată lumea din familia noastră“ al lui Radu Jude. 
 
Tamara Buciuceanu-Botez a făcut peste 1500 de roluri memorabile, dintre care amintim de Aneta Duduleanu din „Cuibul de viespi“, regia Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie“, regia Alexandru Dabija. Rămâne fără îndoială ca o carte de vizită a actriţei personajul Vica Delcă din piesa „Dimineaţă pierdută“ după Gabriela Adameşteanu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: