Kirk Douglas a împlinit 103 ani şi a avut o singură dorinţă. Michael Doouglas: „M-a implorat cu lacrimi în ochi“

Kirk Douglas a împlinit 103 ani şi a avut o singură dorinţă. Michael Doouglas: „M-a implorat cu lacrimi în ochi“

Numele lui Kirk Douglas este dus mai departe de fiul său, Michael Douglas FOTO Guliver/Getty Images

Kirk Douglas a împlinit venerabila vârstă de 103 ani şi a devenit astfel cel mai longeviv actor din istorie. Fiul său, Michael Douglas, şi soţia acestuia, Catherine Zeta-Jones, au marcat evenimentul prin imagini memorabile şi mesaje emoţionante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai populari şi influenţi actori din anii  ’50-’60, Kirk Douglas a împlinit pe 9 decembrie 103 ani. 
 
Cu această ocazie, actorul Michael Douglas a publicat pe Facebook o fotografie emoţionantă în care îşi sărută tatăl pe cap. „La mulţi ani, tată! Eşti o legendă vie şi întreaga familie îţi transmite din suflet toată dragostea“, a scris starul în dreptul imaginii. 
 
La rândul ei, actriţa Catherine Zeta-Jones şi-a felicitat socrul folosindu-se de o poză în care Kirk Douglas este aşezat pe genunchii ei. „Acest tip care îmi stă în poală are 103 ani! La mulţi ani, Pappy (tăticule – trad.). Te iubesc din toată inima!“, a scris actriţa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This guy on my knee, is 103!!!!!Happy Birthday Pappy!!! I love you with all my heart. 😘❤️

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

 
Recent, Michael Douglas a dezvăluit că, după ce a depăşit pragul de 100 de ani, i-a organizat tatălui său petreceri grandioase, dar că veteranul actor speră ca anul acesta să nu se mai întâmple acest lucru, dorindu-şi o aniversare discretă. „M-a implorat, cu lacrimi în ochi: «Hai să luăm cina în familie. Adu copiii»“, a dezvăluit actorul.
 
Dorinţa i s-a îndeplinit, căci actorul Kirk Douglas a avut parte de o cină în familie şi de un tort (foto jos) inspirat din unul dintre cele mai apreciate filme ale sale, „Spartacus“. 
 
Kirk Douglas, alături de strănepoata sa, soţia sa şi alţi membri ai familiei FOTO ProfiMedia
 
Tortul de 103 ani al lui Kirk Douglas FOTO ProfiMedia
 
Kirk Douglas, pe numele real Issur Danielovich, s-a născut pe 9 decembrie 1916 în New York, fiind fiul unor imigranţi evrei ruşi, iar într-o biografie apărută în 1988, Douglas „a pictat“ o imagine de neuitat a familiei lui din primii ani trăiţi în America: „Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, şi-a cumpărat un cal şi o căruţă mică şi a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal şi mărunţişuri pentru a le vinde pe câţiva bănuţi. Chiar şi în cea mai săracă parte a oraşului, unde toate familiile se luptau pentru supravieţuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Şi eu eram fiul peticarului“.
 
Provenind dintr-o familie săracă, în copilărie Douglas a trebuit să vândă gustări morarilor pentru a câştiga bani pentru lapte şi pâine. Mai târziu, a livrat ziare şi a lucrat în mai mult de 40 de locuri înainte de a deveni actor. În timpul studiilor, Douglas a jucat în mai multe piese de teatru şi astfel a descoperit calea pe care avea să o urmeze: „Singurul lucru din viaţa mea pe care l-am ştiut mereu, care a fost mereu constant, a fost dorinţa de a deveni actor. Am jucat într-o piesă, unde am avut rolul unui cizmar. Tatăl meu, care n-a fost interesat de actorie, a fost prezent, în spate, eu nu am ştiut. La final, mama mi-a ofeirt primul meu Oscar: o îngheţată. Nu am uitat niciodată acel moment.“
 
Van Gogh i-a schimbat viaţa
 
Şi-a făcut debutul în filmul noir clasic „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers“ din 1946, după care au urmat roluri în peste 90 de filme, multe dintre ele considerate capodopere ale cinematografiei, fiind astăzi unul dintre ultimii supravieţuitori ai Epocii de Aur de la Hollywood.
 
Poate cel mai important moment al carierei sale a fost cel în care a refuzat rolul din „The Great Sinner“ şi a ales să joace într-un film cu buget redus, „Champion“, în care a făcut un rol memorabil şi care i-a adus prima nominalizare la premiile Oscar. „Agenţii mei mi-au zis că sunt nebun. Am refuzat acel film pentru că voiam să joc rolul unui bărbat dur. Voiam să mi se spună «domnule»“, îşi amintea Douglas. 
 
Considerat de mulţi omul care a schimbat regulile Hollywoodului, Kirk Douglas este cel care a pus capăt unei perioade negre a Cetăţii Filmului – „The Blacklist/Lista Neagră“, când şefii celor mai mari studiouri de film americane s-au unit pentru a exila din industria cinematografică cineaştii care aveau ideologii comuniste. Douglas, în schimb, a dat dovadă de curaj atunci când a decis să realizeze filmul „Spartacus“ împreună cu un scenarist al cărui nume se afla pe „Lista Neagră“. „Sunt foarte mândru că am reuşit cu acest film să încheiem cel mai ruşinos moment din istoria Hollywood-ului. Am fost suficient de tânăr ca să fiu nesăbuit. Este plăcut să faci un film iubit şi care să însemne ceva pentru public“, a mai spus Douglas.
 
Kirk Douglas, dansând cu actriţa Elizabeth Taylor la o petrecere desfăşurată în Roma, în 1961, în cinstea filmului „Spartacus“ FOTO Getty Images
 
Un alt rol memorabil a fost al pictorulu Vincent Van Gogh din „Lust for Life“, pentru care a primit, de asemenea, o nominalizare la Oscar şi despre care mărturisea: „Actoria înseamnă să faci pe cineva să creadă. Însă acel personaj mi-a schimbat complet viaţa, m-a înspăimântat, pentru că acel personaj punea stăpânire pe mine. Nu am mai trăit o astfel de experienţă în niciun alt film“.
 
Kirk Douglas a mai fost nominalizat la premiile Academiei şi pentru rolul din „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful“, însă nu a câştigat niciodată o statuetă. În schimb, în 1996, Academia i-a acordat un premiu onorific pentru întreaga carieră. 

 
În anul 2004, Kirk Douglas s-a retras din actorie, ultimul său film şi al 92-lea din carieră fiind „Illusion“. Numele îi este însă dus mai departe de fiul său, Michael Douglas, un actor la fel de celebru, pe care, spune Kirk, nu l-a încurajat să aleagă această cale, dar de care este mândru. „Nu l-am încurajat niciodată pe Michael să aleagă actoria. Din contră, am încercat să-l descurajez. Însă eu îl admir pe el pentru că este un om deoesbit şi un filantrop. Sunt mândru de copiii mei pentru că toţi au muncit foarte mult“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: