Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol într-un film biografic dedicat artistului

Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol într-un film biografic dedicat artistului

Jared Leto este un actor, cântăreţ, producător de film, muzician şi manechin american FOTO GettyImages/Guliver

Actorul american Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol, creatorul curentului art-pop, într-un film biografic dedicat celebrului artist american, informează site-ul contactmusic.com, citat de News.ro.

Jared Leto va fi şi coproducător al acestui proiect cinematografic, în colaborare cu Michael De Luca, producătorul unor filme celebre, precum „The Social Network“, „Captain Phillips“ şi „Fifty Shades of Grey“.

Actorul american, în vârstă de 44 de ani, va juca rolul principal în noul film, care se va intitula „Warhol“. 

Terence Winter, cunoscut pentru seriale TV de mare succes, precum „Clanul Soprano“ şi „Imperiul din Atlantic City“, va scrie scenariul acestui film, pe baza volumului „Warhol: The Biography“, de Victor Bockris, publicat în 1989.

Nu au fost anunţate deocamdată data lansării filmului şi numele cineastului care va asigura regia proiectului.

Andy Warhol (6 august 1928 - 22 februarie 1987) a început să îşi expună lucrările în anii 1950. A devenit foarte repede cunoscut pe plan artistic datorită operelor sale care criticau consumerismul şi cultul celebrităţii din Statele Unite, dar şi cu portrete ale unor obiecte banale, precum bancnote de 1 dolar şi cutii de Coca-Cola, şi ale unor oameni celebri, precum Elvis Presley şi Marilyn Monroe. Una dintre cele mai renumite opere ale sale este o pictură ce reprezintă o conservă cu supă Campbell.

A transpus pe pânză şi o renumită sintagmă „15 minute de celebritate“ pentru a descrie natura volatilă a celebrităţii în cultura Occidentală. Şi-a deschis un popular studio artistic, The Factory, la New York, în anii 1960, şi a fost managerul trupei The Velvet Underground din care a făcut parte Lou Reed. Operele sale se vând în prezent la licitaţiile de artă cu sume exorbitante.

Jared Leto, născut pe 26 decembrie 1971, este un actor, cântăreţ, producător de film, muzician şi manechin american, care şi-a început cariera de actor cu un rol în serialul de televiziune „My So-Called Life“. A devenit cunoscut şi apreciat şi în cinematografie, graţie rolurilor secundare pe care le-a jucat în filme precum „The Thin Red Line“ (1998), „Fight Club“ (1999) şi „American Psycho“ (2000), însă celebritatea i-a fost adusă de interpretarea spectaculoasă din filmul „Requiem For a Dream“, regizat de Darren Aronofsky.

Jared Leto, care este şi solistul trupei rock Thirty Seconds to Mars, a continuat să combine cu succes cariera de muzician cu cea de actor şi a jucat în pelicule de succes, precum „Panic Room“, „Alexander“, „Lord of War“, „Lonely Hearts“, „Chapter 27“ şi „Mr. Nobody“. În anul 2013, a câştigat premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul ”Dallas Buyer's Club”. Cel mai recent film al său este „Suicide Squad“, un succes de box office, în care interpretează personajul negativ The Joker. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările