Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Jackie
Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Jackie Chan vine pentru prima dată în România la Zilele Filmului Chinezesc FOTO Reuters

Celebrul actor va fi numit de către Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, când va sosi pentru prima dată în România pe data de 11 septembrie. Starul vine în România pentru a participa la Zilele Filmului Chinezesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări  pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România”, a declarat Ecaterina Vanea, directorul Casei Româno-Chineze.

În prezent, Jackie Chan este Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNICEF. Prima sa acţiune în această postură a fost vizitarea Cambodgiei, în aprilie 2004 şi susţinerea copiilor cu HIV-SIDA din această ţară. De asemenea, de-a lungul timpului, Jackie Chan a promovat diferite cauze şi acţiuni caritabile. După cutremurul din regiunea Sichuan din China, în 2008, actorul a donat un milion de euro în scopul ajutorării sinistraţilor.


Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din ţara noastră şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, in Bucureşti, Craiova şi Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările