Harry şi Meghan au dezvăluit cum se va numi noua lor organizaţie de caritate: este inspirată de numele copilului lor

Harry şi Meghan au dezvăluit cum se va numi noua lor organizaţie de caritate: este inspirată de numele copilului lor

Meghan Markle şi Prinţul Harry, alături de băieţelul lor, Archie FOTO EPA-EFE

Prinţul Harry (35 de ani) şi soţia sa Meghan (38 de ani) au dezvăluit numele noii lor mărci şi fundaţii, cea care o va înlocui pe „Sussex Royal“, la care cuplul a fost nevoit să renunţe după ce s-a retras oficial din familia regală britanică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Harry şi Meghan au încetat la 1 aprilie să mai fie membri activi ai familiei regale. Ei nu mai pot folosi adjectivul „regal“, şi nici marca „Sussex Royal“.

Astfel, cei doi au anunţat numele noii lor mărci şi organizaţiei caritabile - „Archewell“.

Independenţi din punct de vedere financiar, ducii de Sussex au explicat pentru cotidianul britanic Daily Telegraph că au încheiat luna trecută demersurile administrative necesare pentru a-şi lansa fundaţia în Statele Unite, unde locuiesc împreună cu fiul lor. 

„Înainte de SussexRoyal, am avut ideea de «archè», un cuvânt grecesc care înseamnă „sursa acţiunii“, a declarat cuplul pentru a explica sursa noului lor nume. „Acest concept ne-a plăcut şi a devenit şi o sursă de inspiraţie pentru prenumele fiului nostru“, au mărturisit ei.  

Suntem nerăbdători să lansăm Archewell când va veni vremea. La fel ca toată lumea, acum ne concentrăm pe sprijinirea eforturilor de a contracara pandemia de COVID-19, dar am vrut să vă aducem la curent cu veştile legate de noua noastră organziaţie“, au declarat prin reprezentanţii lor Meghan şi Harry. 

Potrivit Daily Telegraph, Harry şi Meghan vor să lanseze şi un site pentru a începe să ofere „material educativ şi de formare“ prin intermediul filmelor, podcasturilor şi cărţilor. 

Acest nou drum al cuplului Meghan şi Harry presupune şi pierderea unor privilegii pe care doar membrii monarhiei le au. De la mai multe turnee regale până la o schimbare completă a strategiei media, The Independent a relatat care sunt unele dintre avantajele regale la care Meghan şi Harry nu vor mai avea acces. Puteţi citi aici care sunt acestea. 

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

În prezent, cuplul s-a mutat din Canada în Los Angeles, SUA, alături de fiul lor Archie, pentru a-şi îndeplini obiectivele financiare dar şi pentru a fi alături de mama ducesei Meghan, Doria Ragland.
 
Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.
 
În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.
 

Meghan Markle şi prinţul Harry FOTO Guliver/Getty Images

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările