Prinţul Harry, aspru criticat după ce a spus că mass-media din UK exagerează gravitatea situaţiei privind pandemia: „În ce calitate comentează? Ce merite are?“

Prinţul Harry, aspru criticat după ce a spus că mass-media din UK exagerează gravitatea situaţiei privind pandemia: „În ce calitate comentează? Ce merite are?“

Prinţul Harry FOTO Getty Images

Prinţul Harry a fost intens criticat după ce a afirmat că situaţia din Marea Britanie este mai bună decât se expune în media, privind criza generată de pandemia de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul Harry a vorbit într-un podcast despre situaţia de criză din Marea Britanie generată pe fondul pandemiei de coronavirus. 
 
Ducele de Sussex, care nu a ezitat să-şi exprime franc opinia, a fost aspru criticat pentru afirmaţia potrivit căreia „situaţia este mai bună în Marea Britanie decât este ea expusă publicului de unele canale media“. 
 
„Cred că ce se întâmplă acum în Marea Britanie este cea mai bună dovadă a solidarităţii şi arată că situaţia este mult mai bună decât ni se expune prin media. Sigur că atunci când eşti în izolare poate fi greu, mai ales dacă singurele informaţii pe care le primeşti sunt cele de la anumite canale de ştiri. Dar apoi, dacă intri pe platformele corecte, vezi că situaţia e diferită“, a spus prinţul Harry, potrivit Daily Mail.
 
Profesorul Karol Sikora, decan al şcolii de Medicină de la Universitatea Buckingham, l-a criticat aspru pe prinţul Harry pentru afirmaţiile „revoltătoare“. 
 
„În ce calitate a făcut aceste comentarii? Ce merite are, în afară de faptul că şi-a servit ţara în armată? Cred că e absolut revoltător ce a spus. Nu înţeleg cu cine din media are o problemă, dar eu cred că jurnaliştii au prezentat faptele şi au făcut o treabă excelentă în pandemie. Au deveit aliaţii medicilor şi ai asistentelor medicale. Ar trebui aplaudaţi, nu demonizaţi“, a explicat acesta. 
 
Şi jurnalistul britanic Pierce Morgan, un critic vehement al ducilor de Sussex, l-a criticat pe Harry pentru spusele sale: „Prinţul Harry, din reşedinţa lui hollywoodiană, acuză media că exagerează gravitatea situaţiei. E detestabilă afirmaţia lui. Media este cea care expune în mod franc gravitatea situaţiei, având în vedere că ne aflăm printre ţările europene cu cea mai mare rată de morbiditate şi peste 60 de lucrători medicali au murit“. 
 
Pe de altă parte, în acelaşi podcast, prinţul Harry i-a lăudat pe cetăţenii britanici pentru modul în care au reacţionat la criza provocată de pandemie şi i-a lăudat pe cei care s-au implicat în ajutorarea celor vulnerabili şi fac voluntariat. Din acest motiv, Harry s-a declarat „mândru“ de conaţionalii săi. 
 
 
Recent, prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, alături de voluntarii de la asociaţia Project Angel Food, au distribuit mâncare bolnavilor cronici din Los Angeles, în prima lor ieşire publică de când s-au instalat în California. 
 
„Ei au fost aici în duminica de Paşte şi ne-au făcut surpriza de a reveni miercuri“, a declarat responsabilul de comunicare al asociaţiei, Anne-Marie Williams. „Ei au oferit alimente pentru aproape 20 dintre clienţii noştri şi au fost încântaţi“.  
 
Prince Harry has sparked fury by claiming the UK's Covid-19 crisis is not as bad as the public are being told. Pictured: Harry and Meghan were seen linking arms and holding hands as they delivered packages to residents from the back of their Cadillac XT5 in LA this week
 
Both continued to wear baseball caps as well as protective covers over their mouths in accordance to the new Southern Californian regulations, which have made the wearing of face masks mandatory in the battle against Covid-19
 
„Conversaţia a fost foarte familiară, tot ceea ce ştiu este au vrut să se facă utili“, a declarat pentru AFP preşedintele asociaţiei, Richard Ayoub. „Sunt nişte oameni cu picioarele pe pământ, foarte plăcuţi şi autentici. Au insistat să le spunem Harry şi Meghan“. 
 
Harry şi Meghan s-au instalat în California (vestul Statelor Unite) luna trecută, după ce au decis să se distanţeze de familia regală şi să devină „independenţi financiar“. Cei doi au rămas discreţi în special în ceea ce priveşte reşedinţa lor, în ciuda zvonurilor potrivit cărora ar locui pentru moment în Malibu. 
 
De asemenea, Harry şi Meghan intenţionează să înfiinţeze o fundaţie numită „Archewell“ şi speră să creeze un site şi să se lanseze în promovarea de „material educativ şi de formare“, prin intermediul filmelor, podcasturilor şi al cărţilor, potrivit The Telegraph. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: