Florin Călinescu face o caracterizare dură a guvernării PSD: „Un dezastru suprem îndeplinit de Dragnea cu ajutorul unor nătărăi lipsiţi de orice caracter“

Florin Călinescu face o caracterizare dură a guvernării PSD: „Un dezastru suprem îndeplinit de Dragnea cu ajutorul unor nătărăi lipsiţi de orice caracter“

Florin Călinescu FOTO Pro TV

Actorul şi prezentatorul de televiziune Florin Călinescu (62 de ani) îi critică din nou, în stilul caracteristic, pe politicienii aflaţi la guvernare.

Vedeta Pro TV Florin Călinescu le aduce noi critici politicienilor români şi mărturiseşte, într-un live pe pagina personală de Facebook, că România se confruntă „cu un dezastru care se îndreaptă spre absolut“, cauzat de proasta guvernare a celor aflaţi la conducere. 
 
„Ce trăim zilele acestea îmi aduce aminte de finalul celebrului roman al lui Nikos Kazantzakis, «Zorba Grecul», şi de film, dacă vă aduceţi aminte. Zice Zorba la sfârşitul poveştii: «E un dezastru, dar e splendid». Mi-am adus aminte zilele acestea de povestea asta, pentru că trăim într-adevăr un dezastru care se îndreaptă spre splendoare şi spre absolut. Nu mai vorbim de medici, de gripe, de răceli, despre tot felul de situaţii care cumva aparţin secolului trecut. Sau de tot felul de impostori pe care Guvernul acesta îi acreditează. Dezastrul, aşadar, este absolut splendid, pentru că aşa vrea un singur om în ţara asta, preşedintele Partidului Social Democrat“, a mărturisit actorul. 
 
Călinescu a continuat prin a-şi exprima nemulţumirile cu privire la promisiunile liderului PSD Liviu Dragnea şi nerespectările programului de guvernare al partidului: 

„Să spunem clar, nu am nimic personal cu membrii acestui partid, am doar cu un singur cetăţean care pretinde că a scris programul de guvernare la virgulă şi că-l respectă. Ce să respecte... spitale nu s-au construit, şcolile sunt în continuare aşa cum sunt, sistemul de sănătate e aşa cum e... Spunea un medic zilele trecute: «Degeaba s-au mărit lefurile dacă nu ai condiţiile necesare să-ţi desfăşori activitatea» (...). În rest, e un dezastru suprem pe care Liviu Dragnea îl îndeplineşte cu ajutorul unor nătărăi lipsiţi de orice caracter“, a spus actorul.  
 
În vizorul vedetei de televiziune au intrat şi premierul României, Viorica Dăncilă, dar şi Călin Popescu Tăriceanu pentru declaraţiile cu privire la construirea autostrăzilor.  
 
„Madam Dăncilă spunea la sfârşitul anului trecut că dacă nu se vor face 100 de kilometri de autostradă, toată conducerea Ministerului va fi demisă. Deci, niciun pic de demnitate politică sau administrativă, un minimum de respect pentru cetăţeni. Deci, n-a demis pe nimeni până acum. Vine şi Tăriceanu şi spune «În 2019 vom face 180-190 de kilometri de autostradă», cu o atitudine schimbată, căci domnia sa se simte «prezidenţiabil». Deci, atât de multă miştocăreală, atât de multă nepăsare. Şi asta pentru că se poate. Pentru că nimeni nu ţine socoteala pe un răboj“. 
 
„Deci, singura activitate a acestui Guvern este să scape o gaşcă de infractori de puşcărie. De dimineaţă până seara, asta este singura lor grijă. De Tudorel Toader, care stă pe vreo 500-600 de milioane, călcându-şi pe orice demnitate, nici nu mai vorbesc (...). Există totuşi o speranţă că justiţia îşi va urma cursul, căci eu cred că judecătorii, în afară de câţiva oportunişti care au fost promovaţi pe ici pe acolo în fruntea sub-organismelor acestui domeniu, masa judecătorească este alcătuită din cetăţeni cu onorabilitate“, a adăugat vedeta Pro TV.
 
„Nu-mi place nici ca cei plecaţi din ţară să spună că aici totul este pierdut“
 
Călinescu a amintit din nou de faptul că intenţionează să înfiinţeze un partid politic, fără să ofere detalii suplimentare. În schimb, vedeta de televiziune a mărturisit că-şi doreşte să atragă tineri care vor să schimbe ţara în care trăiesc. 
 
„Trebuie rezolvată masa celor 10 milioane de oameni care nu au întâlnit până acum niciun grup politic convenabil şi asta va intra cu siguranţă în preocupările mele din vară, încolo. Mai clar nu pot să vorbesc prea mult până atunci. Dar preocuparea mea este să adunăm şi să mobilizăm tineri, persoane care nu au făcut neapărat politică până acum, dar cărora le pasă de această ţară şi de viitorul ei. Nu sunt foarte îngrijorat că se pleacă, că se vine, că se stă, important este ca nişte oameni să-şi găsească un ţel. Nu-mi place nici ca cei plecaţi din ţară să spună că aici totul este pierdut şi că nu se mai poate face nimic, pentru că nu este corect. Cred că România este o ţară vie şi poate fi în continuare o ţară vie, cu toate că e adevărat că poate fi puţin mai greu de reconstruit şi de tăiat nodul gordian, dar nu imposibil, iar asta poate să-ţi dea un ţel în viaţă“, a conchis actorul. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: