„Carol I“, premieră regală la CinemaPro

„Carol I“, premieră regală la CinemaPro

„Carol I“, premieră regală la CinemaPro

Sergiu Nicolaescu şi actorii din film vor defila pe covorul roşu astăzi, la ora 19.00. Filmul se lansează concomitent în cinematografe şi pe DVD. În librării apare azi şi cartea „Carol I“, un ghid vizual al epocii în care România a fost condusă de primul său rege.

Citiţi şi:
Regina Maria, trup şi suflet

Acţiunea filmului are loc în vara anului 1941, pe când regele Carol I (interpretat de Sergiu Nicolaescu) avea 75 de ani şi locuia retras la castelul Peleş, alături de regina Elisabeta (Marina Procopie).

Suveranul are de luat o alegere dificilă legată de intrarea în Primul Război Mondial. El încearcă la Consiliul de Coroană să îi convingă pe reprezentanţii poporului să voteze pentru intrarea în război de partea Puterilor Centrale.

Principesa Maria, viitoare regină, este interpretată de Andreea Măcelaru Şofron. Sergiu Nicolaescu l-a mai interpretat în trecut pe rege în filmul din 1977 „Pentru patrie“, regizat tot de el. Din distribuţie mai fac parte Răzvan Vasilescu (Brătianu), Geo Dobre (Ferdinand) şi Cristian Moţiu (istoricul).

Filmări la Peleş

Filmările pentru această peliculă au durat doar nouă zile, însă au fost pregătite timp de două luni de către regizorul şi actorul principal Sergiu Nicolaescu, alături de echipa de la „Supravieţuitorul“ (2008).

Principala locaţie de filmare a fost chiar castelul Peleş. Lungmetrajul, produs de MediaPro Pictures, este unul din proiectele câştigătoare în sesiunea din 2006 a concursului CNC, la secţiunea documentar. Suma alocată în urma concursului a fost de 195.000 de lei.

Nicolaescu l-a mai interpretat pe rege în filmul „Pentru patrie“, regizat tot de el 

Astăzi apare în librării şi volumul „Carol I“, editat de Rao. Cartea este semnată de Ion Bulei, Stelian Ţurlea, Sergiu Nicolaescu şi Emil Slotea. Pe lângă o amplă prezentare a României sub domnia lui Carol I, cartea mai cuprinde peste 50 de imagini de arhivă, instantanee din timpul filmărilor, un interviu cu Sergiu Nicolaescu şi note de producţie ale regizorului.

Azi la cinema

-CinemaPro: 19.00
-Light Cinemas: 12.20; 14.20; 18.40; 20.35; 22.30
-Cinemateca Union: 16.00; 18.00; 20.00

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: