Ce măsuri a luat Universitatea de Agronomie împotriva profesorului impostor Laurenţiu Barangă

Ce măsuri a luat Universitatea de Agronomie împotriva profesorului impostor Laurenţiu Barangă

USMVB a dipus mai multe masuri pe numele lui Laurentiu Baranga, profesorul cu diplomele anulate din 2016FOTO: OCTAV GANEA / Inquam Photos

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB)a dispus mai multe măsuri pe numele lui Barangă Laurenţiu, profesorul cu toate diplomele anulate, încă din anul 2016, care a prestat activitîţi didactice în cadrul Şcolii Doctorale Ingineria şi Managementul Resurselor Vegetale şi Animale (IMRVA), începând cu 1 octombrie 2018 până la data de 30 septembrie 2020, conform comunicatului transmis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Barangă a fost angajatul USAMVB în calitate de cadru didactic asociat, acesta având calitatea de profesor universitar titular în cadrul Universitatii Valahia din Targovişte, conform actelor depuse la dosar. În cadrul USAMV Bucureşti, Baranga Laurenţiu a ar fi prestat predat cursuri în regim de plata cu ora, respectiv 2,7 ore/săptamăna.

USAMV  ar fi aflat abia miercuri, 7 octombrie, prima oara după 4 ani, de la Decizia instanţei, că toate diplomele detinute de catre Barangă Laurenţiu, au fost anulate prin sentinţa penală nr. 1605/ iunie 2016, respectiv decizia penală nr.1341/septembrie 2016, potrivit comunicatului transmis.

 După informarea de către Inspectoratului General al Politiei Române, Universitatea a făcut o plângere penală şi a constituit USAMVB ca parte civilă în procesul-penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub nr.462/P/2020, cu suma totală formată din drepturile băneşti primite de la USAMV B, au întrerupt contractul de muncă şi respectiv au anulat afilierea, au repartizat studenţii coordonaţi de acesta către alţi profesori şi a informat Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru a-i anula atestatul de abilitare acordat.

Laurenţiu Barangă  este şi preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, şi a fost reţinut sâmbătă, 10 octombrie, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de înşelăciune. Era cercetat pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, în baza cărora a ajuns în importate demnităţi publice.

Instanţa de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 a decis, duminică, 11 octombrie ca acesta să fie cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările