Simulările Evaluării Naţionale încep luni. Model de subiecte şi Barem

Simulările Evaluării Naţionale încep luni. Model de subiecte şi Barem

Simulare Evaluare Naţională 2021 - limba română. Ce trebuie să ştie elevii

Simulările Evaluării Naţionale, pentru elevii de clasa a opta încep luni cu proba la Limba şi literatura română şi continuă miercuri, cu proba la Matematică. În mai multe localităţi din ţară aflate în carantină nu se vor organiza simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.

Subiectele la Limba şi literatura română pentru simularea Evaluării Naţionale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Aceasta este prima generaţie care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generaţie care a intrat la şcoală în clasa pregătitoare.

Elevii care participă la simulare evaluarea naţională 2021 - română pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte. Vor avea timp de lucru 2 ore pentru rezolvarea subiectelor la română la simulare evaluare naţională 2021.

Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi aşezaţi în ordine alfabetică şi vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi şcolilor. Nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici cu telefoane sau tablete. Proba este supravegheată audio-video, aşa cum se întâmplă şi în cazul examenelor de bacalaureat şi evaluare naţională.

Potrivit datelor emise vineri de către Ministerul Educaţiei, 129 de localităţi aveau rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori, dar nu toate sunt carantinate. Printre acestea se numără şi Municipiul Bucureşti. Elevii care locuiesc în localităţi carantinate din judeţul Ilfov, dar învaţă în Capitală pot participa la simulările Evaluării Naţionale 2021 .

În cazul localităţilor carantinate, ministrul educaţiei a anunţat ca simulările pentru Evaluarea Naţională, dar şi pentru Bacalaureat 2021, pot fi organizate până la data de 15 mai, după ieşirea din carantină. 

Simulare Evaluare Naţională 2021 - română Modele de subiecte

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 1

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 2

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 3

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 4

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 5

Simulare Evaluare Naţională 2021 - română Barem 

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 1

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 2

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 3

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 4

Simulare Evaluare Naţională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 5

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările