Scrisoarea emoţionantă a unei copile de 11 ani către preşedintele Klaus Iohannis: „Nu vă mai gândiţi la dumneavoastră“

Scrisoarea emoţionantă a unei copile de 11 ani către preşedintele Klaus Iohannis: „Nu vă mai gândiţi la dumneavoastră“

FOTO: blogulmamei.ro

„Domnule Iohannis, nu vă mai gândiţi la dumneavoastră”. Aceasta este rugămintea unei fetiţe de 11 ani, rugăminte adresată preşedintelui, într-o scrisoare scrisă de mână.

Andra Cojocaru, elevă în clasa a V-a, în Bucureşti, la Şcoala Mărţişor, a primit ca temă, la Educaţie Civică, să scrie o scrisoare pe orice subiect către o personalitate. La liberă alegere. Iar copilul a ales să îi scrie Preşedintelui României următoarea scrisoare, conform unui blog al unei mămici:
 
„Domnule Klaus Iohannis,
 
Am o întrebare pentru dumneavoastră: ”De ce în ţara aceasta atât de multe păduri sunt defrişate, lăsând în urmă doar o amintire frumoasă, la care cu greu te gândeşti?”. Atâtea animale şi insecte şi păsări îşi pierd casele, nevoite fiind să se mute în alte părţi necunoscute de ele şi care nu le sunt aşa de familiare. O ţară frumoasă, curată şi liniştită este o ţară verde, cu ecosistemele naturale nepoluate, cum s-ar zice, ”neatinse de om”.
 
Dacă fiecare om ar planta un copăcel odată la un an, am putea recupera tot ce am pierdut în toţi aceşti ani în care natura ne-a oferit tot ce avea mai de preţ: aer curat, flori parfumate, păsări măiastre, căprioare zburdalnice şi câte şi mai câte…
 
Eu cred în viitor şi în puterile oamenilor. Tocmai de aceea, sunt mândră că sunt româncă şi am speranţa că în câţiva ani putem schimba ceva. Ar trebui să începem fiecare cel puţin cu un simplu gest: cel de a nu arunca gunoaie pe jos. Poate să pară un lucru nesemnificativ, dar puţin cu puţin, observăm nişte rezultate minunate!
 
Nu vă gândiţi la dumneavoastră, ci la urmaşi, la copiii cărora destinul li se află în mâinile noastre. Aşa cum cei de dinainte au avut grijă să ne ofere ă ţară bogată în minereuri, aer curat şi o natură superbă, putem încerca să facem şi noi acest lucru.
 
Vă mulţumesc că mi-aţi citit mesajul şi sper să observ nişte schimbări.
 
Cu respect şi speranţă,
 
Cojocaru Andra, 11 ani”.
 
 Mama care a postat mesajul fetiţiei face şi câteva precizări despre aceasta: „am să vă spun doar o mică parte din ce face fetiţa asta, la cei doar 11 ani ai ei. Andra participă la campaniile de strângere a gunoaielor organizate de ”Let’s do it Romania”, a participat şi la ecologizarea Deltei Văcăreşti, plantează copaci, reciclează, particpă la maratoane, face dansuri, studiază pianul”, se arată în postare.
 
„Am întrebat-o de ce a ales să îi scrie fix Preşedintelui României. „Pentru că ştiu că el este cel mai important om din ţară şi sper ca el să poată face cele mai multe schimbări. Copiilor chiar le pasă de natură, şi, când va veni vremea lor, vor putea schimba ceva…”. Asta gândeşte un copil de 11 ani! Şi tare mi-aş dori ca, până ajung adulţi, ea şi generaţia ei, să mai aibă ce salva din ţara asta. Nota bene: această postare nu este un mesaj electoral şi nu-mi doresc să se transforme într-unul! Mi-aş dori să vedeţi esenţa acestui text: modul excepţional în care gândeşte şi se comportă un copil la doar 11 ani. Un mod care, din păcate, le este străin atât de multor adulţi de astăzi… Dacă un copil poate să vadă lucrurile astfel, să ia atitudine, de ce un adult nu poate?”, a mai scris mămica. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările