Patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Peste 220 de şcoli s-au închis în ultimele 24 de ore

Patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Peste 220 de şcoli s-au închis în ultimele 24 de ore

FOTO: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au decedat după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2, ministrul explicând că aceste decese au avut un impact asupra deciziilor unor şcoli care au cerut trecerea la învăţământul online.

"Vreau să vă spun că în judeţul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare. Patru cadre didactice din judeţul Olt, în care avem 50 de şcoli care au cerut suspendarea activităţii. În Mehedinţi, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi. Avem şi stare de carantină şi acestea sunt explicaţiile pentru numărul mare de şcoli din judeţul Mehedinţi care au solicitat trecerea în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la TVR. 
 
Conform ministrului Sorin Cîmpeanu, după Capitală, unde s-a cerut trecerea în online a 110 şcoli, judeţul Olt este al doilea în privinţa numărului de şcoli care au propus să treacă la şcoala online, în acest judeţ 50 de şcoli formulând astfel de propuneri. 
 
Ministerul Educaţiei a publicat astăzi o listă care cuprinde peste 300 de şcoli, grădiniţe şi licee care au suspendat predarea în format fizic integral, din data de 12 octombrie.
 
Decizia a avut loc după centralizarea Ministerului Educaţiei, pe baza interpretării articolelor din ordinul comun care permit Consiliului de Administraţie să ia decizia suspendării cursurilor pe alte motive decât cazurile de infectare, conform Edupedu.
 
Concret, sunt 226 de şcoli închise în ultimele 24 de ore în ţară prin decizia Consiliului de Administraţie şi 83 pe baza cazurilor de infectare. În zece judeţe nu există cereri de trecere la învăţământul în sistem online din partea unităţilor şcolare. Printre acestea se numără Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Satu Mare şi Sibiu. 
 
 
 
FOTO: Edupedu.ro / Evidenţa şcolilor închise la nivelul ţării

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările