Ninsorile îi trimit pe elevi mai repede în vacanţă. Cursurile sunt suspendate vineri în 14 judeţe şi în Bucureşti

Ninsorile îi trimit pe elevi mai repede în vacanţă. Cursurile sunt suspendate vineri în 14 judeţe şi în Bucureşti

Copiii intră sâmbătă în vacanţa intersemestrială    FOTO: Mediafax

Toate şcolile din cele 14 judeţe şi din Bucureşti, afectate de ninsorile din ultimele zile, rămân închise şi vineri, potrivit Ministerului Educaţiei. Practic, elevii intră direct în vacanţa intersemestrială, care se va termina pe 10 februarie, când se vor întoarce la ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE:  În data de vineri, 31 ianuarie, vor rămâne închise toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, acolo unde este posibil, la grădiniţele cu program prelungit se asigură permanenţă, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

În judeţul Iaşi, în doar 10 unităţi de învăţământ nu se vor desfăşura cursuri, iar în judeţul Vaslui, din totalul unităţilor şcolare existente, 86 vor fi închise.

 Acolo unde situaţia şcolară pentru semestrul I nu a putut fi încheiată, ea va fi rezolvată în momentul în care elevii vor reveni la cursuri, în semestrul al II-lea. Acesta va începe pe 10 februarie, după ce, în intervalul 1 - 9 februarie, elevii se vor afla în vacanţă.

UPDATE: Cursurile vor fi suspendate şi vineri în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Argeş, Ialomiţa şi Vâlcea, au anunţat, joi, inspectoratele şcolare din aceste judeţe, potrivit Mediafax.

Conducerile Inspectoratelor Şcolare judeţene din Argeş, Ialomiţa şi Vâlcea au decis, în urma consultărilor cu autorităţile locale, ca în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din cele patru judeţe cursurile să fie suspendate şi vineri.

Inspectorul general şcolar al judeţului Ialomiţa, Ileana Condruţ, a declarat corespondentului Mediafax că vineri unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ suspendă cursurile.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în judeţul Argeş, anunţă Prefectura acestui judeţ.

De asemenea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a anunţat că în toate şcolile din judeţ cursurile, care au fost suspendate începând cu 27 ianuarie, vor fi suspendate şi vineri.

UPDATE: Şcolile din judeţele afectate de avertizările de ninsoare şi viscol din ultimele zile ar putea rămâne închise şi mâine, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.


„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a decis sistarea cursurilor (învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) pentru ziua de vineri, 31 ianuarie”, se arată într-un comunicat ISMB.

De asemenea, inspectorul şcolar general Damian Dumitru din judeţul Tulcea spune că nu s-au eliberat drumurile de acces în toate localităţile, elevii navetişti neputând să ajungă la şcoală.

„Avem 46 de localităţi izolate în urma codului roşu de ninsoare şi viscol, iar mâine va fi ger la noi aşa că am solicitat ministerului ca şcolile din judeţ să rămână închise”, a spus Dumitru. 

De asemenea, şi inspectorul şcolar general din judeţul Prahova, Victor Toma, a spus că a trimis solicitare ministerului ca orele să fie suspendate în continuare, vineri, urmând ca la ora 14:00 Ministerul Educaţiei să le comunice inspectoratelor şcolare deciziile pe care le-a luat.

Şcolile din 14 judeţe şi din Capitală, închise joi

Joi, şcolile sunt închise în Capitală şi în 14 judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea”, a explicat ministrul Pricopie pentru adevarul.ro.

Acesta a mai spus că, în alte cinci judeţe, şcolile vor fi închise parţial: Bacău (1 unitate şcolară închisă), Dâmboviţa (136), Mehedinţi (3), Vaslui (86, în mediul rural) şi Iaşi (14).

De asemenea, Universitatea din Bucureşti şi cea din Piteşti sunt închise joi, urmând ca studenţii să dea examenele la o dată ulterioară.

De sâmbătă, elevii vor intra în vacanţa intersemestrială de o săptămână, urmând ca pe 10 februarie să înceapă semestrul al doilea, când vor fi recuperate cursurile din ultima săptămână a semestrului I şi se vor încheia situaţiile şcolare.


Pe aceeaşi temă:

Lista judeţelor unde şcolile rămân închise şi joi din cauza ninsorilor. Ministrul Educaţiei a cerut ca elevii Capitalei să stea şi ei acasă

România după Codul roşu. Drumuri naţionale închise şi sute de localităţi izolate. Ponta: „Şoferii au plecat la drum prin viscol, apoi au cerut ajutor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: