Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează un program de vorbit în public pentru elevi şi studenţi

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează un program de vorbit în public pentru elevi şi studenţi

Vorbitul în public trebuie exersat de timpuriu

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că, în parteneriat cu SPEAKINGS, a lansat primul program integrat de public speaking pentru elevii şi studenţii din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul este destinat să le tinerilor dezvolte abilităţile de comunicare în public, de organizare şi structurare a informaţiei.
În cadrul acestui parteneriat va fi disponibilă o platformă online dedicată elevilor de liceu care se pregătesc pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să se înscrie şi să participe la cursuri online de public speaking pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare orală, se arată într-un comunicat al MEC. 
 
De asemenea, vor exista şi cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenţi, în vederea unei mai bune pregătiri în susţinerea interviurilor de angajare. 
Proiectul va aduce în faţa tinerilor invitaţi din mediul de business care să le ofere perspective conectate la realitatea din mediul corporatist. 
 
Totodată, săptămânal, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pe pagina de Facebook a MEC va fi postată „Pastila de Public Speaking”, realizată de Andrei Dunuţă, trainer şi fondator SPEAKINGS. 
Aceste materiale sunt destinate elevilor şi studenţilor care doresc să-şi perfecţioneze vorbitul în public, urmând a fi învăţaţi cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai uşor atenţia publicului în momentul în care susţin un discurs. 
 

În fiecare sâmbătă, live de pe pagina de Facebook a MEC

Parteneriatul presupune şi realizarea programului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pe cea a SPEAKINGS, va fi transmis live SPEAKIDS Online Show - un program interactiv online pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, structurat în jurul a trei concepte importante în dezvoltarea unui adult responsabil, cu stima de sine şi autonom: #Educaţie, #Inspiraţie şi #Umor. Formatul programului constă în mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuţă, trainer de public speaking, Liana Pătulea, psiholog şi Alexandra Timofte, actor. 
Trainerii SPEAKINDS îi vor învăţa pe elevi diverse tehnici şi strategii pentru o mai bună comunicare în faţa publicului, iar săptămânal vor exista activităţi educaţionale şi jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informaţiile primite pe grupul de facebook special creat Speakids. Formatul programului online de public speaking presupune şi momente de interacţiune cu publicul, dar şi cu invitaţi speciali din domenii precum artă sau educaţie financiară.

Vorbitul în public – una dintre marile provocări

,,Una dintre cele mai mari provocări pe care oamenii o au atunci când vorbesc în public este tracul. Tocmai de aceea, elevii şi studenţii noştri trebuie să îşi dezvolte astfel de abilităţi. Este firesc să avem emoţii atunci când vorbim în faţa unei comisii de examen sau în faţa unui public numeros, însă toate aceste temeri pot fi depăşite prin exerciţiu. Împreună vom exersa şi îi vom ajuta pe elevi şi studenţi să depăşească barierele vorbitului în public”, a declarat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.
 
,,Misiunea SPEAKINGS este aceea de a susţine educaţia şi de a dezvolta România prin public speaking. Educaţie respirăm în fiecare zi, iar tinerii sunt un public special pentru echipa noastră. Anul acesta avem în plan mai multe proiecte dedicate lor, de la copii la studenţi, iar parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării este un pas important pentru a pune bazele unei mişcări naţionale de învăţare dedicate lor. Cu atât mai mult în această perioadă dificilă, ne dorim să susţinem tinerii şi să le aducem educaţia acasă, folosind toate instrumentele online pe care le avem”, a declarat Andrei Dunuţă, fondatorul SPEAKINGS.
 
Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediţie specială Teleşcoala, realizată de Andrei Dunuţă.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: