Ministerul Educaţiei anunţă noile măsuri în contextul epidemiei: Plecările din ţară numai cu acordul părinţilor

Ministerul Educaţiei anunţă noile măsuri în contextul epidemiei: Plecările din ţară numai cu acordul părinţilor

Monica Anisie a dispus la măsuri de prevenţie din partea şcolilor şi părinţilor(Inquam)

Având în vedere epidemia de coronavirus care a izbucnit în mai multe ţări din Europa, Ministerul Educaţiei a dispus la mai multe măsuri. Dacă iniţial se cerea anularea deplasărilor în străinătate şi limitarea sau suspendarea conferinţelor şi excursiilor, ministerul dispune ca organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară să rămână la decizia şcolilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordul părinţilor sau al tutorilor legali este necesar, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, orecizând inspectorilor şcolari  că recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină.
 

Videoconferinţă cu inspectorii şcolari

 
"În continuarea demersurilor, măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi prevenirea îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii. În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină", se arată într-un comunicat al ministerului.
 
Cât priveşte nota de luni, 24 februarie, trimisă către inspectorate, ministerul prevede că în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa direcţia de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, iar persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în şcoli, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: