Liceenii români pot intra în dialog cu preşedinţii unor universităţi din Statele Unite

Liceenii români pot intra în dialog cu preşedinţii unor universităţi din Statele Unite

FOTO: Arhivă

Elevii români pot afla detalii despre oportunităţile oferite de universităţile americane, despre costuri, burse sau cum se pot obţine vize de studiu în SUA.

Sâmbătă, 4 octombrie, la ora 20:00, „Generation Z”, proiect organizat exclusiv de elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală, organizează un eveniment online, adresat tuturor liceenilor care îşi doresc să urmeze studiile la o universitate din Statele Unite ale Americii.

„În cadrul acestui eveniment virtual, elevii au oportunitatea de a discuta online cu reprezentanţi oficiali ai instituţiilor de învăţământ superior din SUA, pentru a afla care sunt programele şi universităţile care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele lor profesionale”, transmite Colegiul bucureştean.

Invitaţii speciali ai evenimentului, intitulat “Is this really America? Insights on universities and more”, sunt: Betsy Boze, fost preşedinte al University of Bahamas; Mirta Martin, preşedintele Fairmont State University şi fost preşedinte al Fort Hayes State University; Dan Hurley, director executiv al Michigan Association of State Universities. 

„Cei trei invitaţi vor răspunde la întrebări legate de sistemul educaţional american, de facilităţile academice şi de cercetare, oferite de universităţile din SUA. De asemenea, vor oferi informaţii utile privind costurile, bursele, efectele pandemiei asupra politicilor unor universităţi, şansele de a fi admis ca student internaţional sau detalii legate de vizele pe care trebuie să le obţină toţi cei care urmează să-şi petreacă perioada studiilor în SUA”, se mai arată în comunicatul transmis de Colegiul „Mihai Viteazul”.

Totodată, vor participa la eveniment, în calitate de invitaţi ai liceenilor români, elevi din Italia, Belgia, Albania, Canada, Indonezia, Mexic şi India.

Pentru înscrierea online la eveniment, accesaţi linkul: http://generationzcnmv.com/events.html

Proiectul Generation Z este realizatde un grup de elevi, coordonat de conducerea Colegiului Naţional  “Mihai Viteazul” din Bucureşti, şi îşi propune să organizeze întâlniri periodice, prin intermediul cărora să le ofere tinerilor oportunitatea de a dialoga cu personalităţi din România şi din străinătate, profesionişti în domenii lor lor de activitate.

Ediţiile recente i-au avut ca invitaţi pe actorul Adrian Titieni, Nisreean Rubaian, Reprezentantul Specialal UNHCR în România, Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, Bogdan Hrib, fondatorul editurii Tritonic.

Citeşte şi:

VIDEO O tânără cercetătoare de 14 ani a dezvoltat un posibil tratament împotriva COVID-19

Cum arăta Viorica Dăncilă în tinereţe. Avea părul brunet în liceu, coafat după moda de atunci 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările