Evaluarea Naţională 2022. Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a

Evaluarea Naţională 2022. Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a

Foto: Arhivă

Evaluarea Naţională 2022, sesiunea iunie-iulie, s-a finalizat. De luni, 4 iulie începe etapa completării opţiunilor de admitere computerizată la liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina de web ierarhia judeţeană a absolvenţilor de clasa a VIII-a rezultată în urma examenelor de Evaluare Naţională. 

Aceasta poate fi accesată la adresa admitere.edu.ro.

În funcţie de poziţia ocupată în această ierahie, elevii şi părinţii îşi pot orienta opţiunile de admitere la liceu şi evalua mai exact şansele de admitere la liceul dorit. 

În prima etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 - 11 iulie.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 - 2023 va avea loc în data de 14 iulie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările