SUBIECTE BAC 2015 VIDEO Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Matematică

BAC 2015 Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Matematică, la Adevărul LIVE  

„Adevărul“ a publicat subiectele primite de elevi la simularea probei de matematică. Profesorul Costel Chiteş de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“ din Capitală a rezolvat, în direct, la Adevărul Live subiectele primite de elevii de clasele a XI-a şi a XII-a la simularea probei de Matematică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul Costel Chiteş de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“ din Capitală a rezolvat, în direct, la Adevărul Live, subiectele primite de elevii de clasele a XI-a şi a XII-a la simularea probei de Matematică.

Subiectele, accesibile pentru elevii prezenţi la ore şi conştiincioşi

Profesorul Costel Chiteş a declarat că, la o privire fugară, „subiectele sunt cele pe care copiii le aşteaptă, iar ca nivel de dificultate sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. Aşadar, subiectele sunt relativ uşoare, dar, repet, aşa cum am zis şi anul trecut, ele sunt uşoare pentru elevii care sunt prezenţi la ore şi care îşi rezolvă acasă problemele propuse de către profesori. Altfel, există discontinuităţi în învăţare şi cred că acest lucru poate crea dificultăţi în rezolvarea lor. Din punctul meu de vedere, subiectele sunt accesibile pentru elevi“.

Referitor la părţile şi exerciţiile care ar fi putut să-i provoace pe elevi un pic mai mult, profesorul Chiteş a spus că, în general, subiectele II şi III sunt mai dificile. El a adăugat că, uneori, chiar şi copiii foarte buni greşesc, din neatenţie, inclusiv la subiectul I, spunând că şi acesta trebuie tratat cu foarte mare atenţie, „mai ales că fiecare subpunct este notat cu 5 puncte, care contează mult la nota finală“.

„Au fost cazuri de elevi care au greşit exerciţiile de la subiectul I tocmai pentru că, din grabă, ştiind că sunt uşoare, au citit greşit enunţurile problemei“, a mai spus profesorul.

Atenţie şi la partea I a testului!

Întrebat dacă subiectele de la simulare ar trebui să fie la fel de dificile ca cele de la Bacalaureat, profesorul de la Liceul „Tudor Vianu“ a explicat că, „dacă ne gândim la ce-şi doresc copiii şi părinţii lor, este evident ca subiectele se vor a fi cât mai accesibile pentru ca numărul care trece de proba de Bacalaureat să fie mai mare. Pe de altă parte, trebuie să ne raportăm la nivelul de Bacalaureat care este şi în Occident.

Subiectele cele mai grele sunt, de regulă, II - cel de algebră - şi III - analiza matematică -, dar n-aş spune că unul este mai greu decât celălalt. Dimpotrivă, cred că sunt pe picior de egalitate la nivel de dificultate.

BAC 2015 Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Matematică, la Adevărul LIVE

 

Miercuri, pe lângă simularea probei de Matematică a examenului de Bacalaureat, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut şi simularea probei de Istorie.

Marţi, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut simularea probei de Limbă Maternă a examenului de Bacalaureat, dedicată minorităţilor naţionale. Testarea la limba maternă se susţine la limbile maghiară, germană, slovacă, turcă, sârbă, croată şi ucraineană, cu subiect unic la nivel naţional la fiecare dintre acestea.

Luni, elevii de clasa a XI-a şi cei de a XII-a au susţinut proba de Limba Română, unde, la clasa a XII-a au primit la ultimul subiect poezia, la fel ca la sesiunile de examen din ultimii doi ani.

Aceleaşi condiţii ca la Bacalaureat

În ziua de simulare, elevii trebuie să fie în săli până la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele pe care trebuie să le rezolve până la 12.00.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului de Bac, candidaţilor le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare stabilită de comisia de Bacalaureat în acest scop.

De asemenea,  candidaţii nu au voie să aibă asupra lor, în sală, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Calendar simulare Bacalaureat 2015:

Luni, 2 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română
Marţi, 3 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă
Miercuri, 4 martie 2015 – Simularea probei obligatorii a profilului (matematică/istorie)
Vineri, 6 martie 2015 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
Joi, 12 martie 2015 – Afişarea rezultatelor

Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015:

25 - 29 mai: înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai: încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 - 10 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
10 - 12 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
15 - 19 iunie: evaluarea competenţelor digitale
22 - 26 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Probele scrise:

29 iunie: Limba şi literatura română
30 iunie: Limba şi literatura maternă
1 iulie:  proba obligatorie a profilului
3 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării
6 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie: depunerea contestaţiilor (orele 12.00 - 16.00)
7 - 9 iulie: rezolvarea contestaţiilor
10 iulie: afişarea rezultatelor finale

 

 

Simulare Matematica Pedagogic 2015 clasa a XI-a

Simulare Matematica Pedagogic 2015 clasa a XI-a barem de corectare

Simulare Matematica Tehnologic 2015 clasa a XI-a

Simulare Matematica Tehnologic 2015 barem de corectare

Simulare Matematica Stiintele Naturii 2015 barem de corectare

Simulare Matematica Mate-Info 2015 barem de corectare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: