SUBIECTE BAC 2015 VIDEO Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore FOTO Adevărul/Marian Iliescu
Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore FOTO Adevărul/Marian Iliescu

„Adevărul“ a publicat subiectele primite de elevi la simularea probei de Istorie. La Adevărul LIVE, începând cu ora 14.00, profesorul Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“ a rezolvat, la Adevărul Live, subiectele primite de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a la simularea probei de Istorie.

Porfesorul Corneliu Riegler, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“ a rezolvat, în direct, subiectele primite de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a la simularea probei de istorie. Totodată, el a explicat şi care sunt subiectele care pot ridica dificultăţi elevilor.

Gradul de dificulatate al subiectelor: mediu

Profesorul Riegler a spus, la începutul interviului, că, din discuţiile cu elevii, aceştia au spus că subiectele li s-au părut accesibile. „Când spun accesibile, mă refer că gradul de dificultate a fost mediu - aşa şi cred că trebuie să fie un test care simulează Bacalaureatul. Să nu uităm că acest examen este pentru întreaga ţară, şi pentru elevii cu rezultate foarte bune, cât şi pentru cei cu rezultate modeste. Aşadar, elevii au fost mulţumiţi de subiecte, nu i-am auzit să se plângă“, a precizat profesori Riegler.

„Elevii iau din ce în ce mai serios examenul de BAC“

Fără îndoială, aceste simulări sunt benefice pentru elevii din clasele a XI-a şi a XI-a, a mai spus profesorul, pentru că îi pregăteşte din timp pentru examenul final. „În plus, elevii tind să ia din ce în se mai serios examenul şi impresia mea este că lucrurile încep să intre într-o stare de normalitate în ceea ce priveşte acest examen care în urmă cu ceva ani a creat porbleme foarte mari. Ar fi util dacă şi manualele ar fi mai orientate către ceee ce li se cere elevilor la examen, dar asta este o altă discuţie“, a completat Corneliu Riegler, care consideră că manualele nu îi ajută pe elevi suficient pentru acest examen. În acest sens, el a oferit  un exemplu concret.

„Dacă, în mod ipotetic, prin absurd, un elev ar sta cu un manual de istorie de clasa a XII-a deschis în timpul examenului, în niciun caz nu ar putea să ia nota 10. Iar fără o pregătire cât de cât conştiincioasă n-ar putea nici măcar să ia o nota 7. Aşadar, e anormal ca manualul să nu susţină examenul de Bacalaureat. Există cerinţe, subiecte, care nu pot fi tratate serios cu un manual deschis, cum am dat exemplu. Elevii se bazează, atunci, pe conştiinciozitatea profesorilor, dacă aceasta există“

BAC 2015 Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Istorie


Miercuri, pe lângă simularea probei de Istorie a examenului de Bacalaureat, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut şi simularea probei de Matematică.

Marţi, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut simularea probei de Limbă Maternă a examenului de Bacalaureat, dedicată minorităţilor naţionale. Testarea la limba maternă se susţine la limbile maghiară, germană, slovacă, turcă, sârbă, croată şi ucraineană, cu subiect unic la nivel naţional la fiecare dintre acestea.

Luni, elevii de clasa a XI-a şi cei de a XII-a au susţinut proba de Limba Română, unde, la clasa a XII-a au primit la ultimul subiect poezia, la fel ca la sesiunile de examen din ultimii doi ani.

Aceleaşi condiţii ca la Bacalaureat

În ziua de simulare, elevii trebuie să fie în săli până la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele pe care trebuie să le rezolve până la 12.00.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului de Bac, candidaţilor le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare stabilită de comisia de Bacalaureat în acest scop.

De asemenea,  candidaţii nu au voie să aibă asupra lor, în sală, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Calendar simulare Bacalaureat 2015:

Luni, 2 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română
Marţi, 3 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă
Miercuri, 4 martie 2015 – Simularea probei obligatorii a profilului (matematică/istorie)
Vineri, 6 martie 2015 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
Joi, 12 martie 2015 – Afişarea rezultatelor

Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015:

25 - 29 mai: înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai: încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 - 10 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
10 - 12 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
15 - 19 iunie: evaluarea competenţelor digitale
22 - 26 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Probele scrise:

29 iunie: Limba şi literatura română
30 iunie: Limba şi literatura maternă
1 iulie:  proba obligatorie a profilului
3 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării
6 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie: depunerea contestaţiilor (orele 12.00 - 16.00)
7 - 9 iulie: rezolvarea contestaţiilor
10 iulie: afişarea rezultatelor finale

subiect istorie cls 12 simulare bac
subiect istorie cls 12 simulare bac
istorie simulare bac 2015
istorie simulare bac 2015

Simulare Istorie 2015 clasa a XI-a barem de corectare

Istorie 2015 clasa a XII-a barem de corectare

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite