Argint şi bronz pentru România la concursul internaţional de matematică Romanian Masters of Mathematics

Argint şi bronz pentru România la concursul internaţional de matematică Romanian Masters of Mathematics

Românii au obţinut argint şi bronz la concursul internaţional de matematică, cu grad ridicat de dificultate FOTO Adevărul

Patru elevi români au obţinut argint şi bronz la concursul internaţional de matematică Romanian Masters of Mathematics, care s-a desfăşurat în perioada 25 februarie-1 martie 2015, în Bucureşti. Peste 100 de liceeni din 15 ţări au concurat pe parcursul a două zile de probe pe echipe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara noastră a fost reprezentată de patru echipe, fiecare fiind formată din câte şase elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani. Profesorii coordonatori ai echipelor româneşti sunt Cătălin Gherghe, Ovidiu Sontea şi Cristian Mangra.

România a ocupat poziţia a 10-a în clasamentul pe echipe. Ştefan Spătaru a obţinut medalia de argint, iar liceenii Marius Bocanu, Simona Diaconu şi Andrei Andronache, medalii de bronz.   

„România are deja o puternică tradiţie în competiţiile internaţionale de matematică, iar acest lucru este confirmat de faptul că la Romanian Masters of Mathematics participă exclusiv ţări clasate în anul precedent pe poziţii de top la Olimpiada Internaţională. Şi în acest an problemele au fost de dificultate foarte ridicată, aşa că mă bucură performanţa elevilor români”, spune Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

La ediţia din acest an a Romanian Masters of Mathematics au participat elevi din ţări precum: Marea Britanie, SUA, Franţa, Rusia, România, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Republica Populară Chineză, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Serbia, Ucraina, Câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii şi diplome din partea organizatorilor şi a sponsorilor Romanian Masters of  Mathematics.

Concursul Romanian Masters of Mathematics este organizat de Colegiul Naţional Tudor Vianu şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările