Concurs pentru tinerii jurnalişti din Republica Moldova şi Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs jurnalisti din Republica Moldova si Serbia.
Concurs jurnalisti din Republica Moldova si Serbia.

Jurnal Românesc (jurnalromanesc.ro), proiect finanţat cu sprijinul Departamentului Politici pentru relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, invită tinerii jurnalişti să participe la un concurs de jurnalism inedit, cu tema „Românii din comunităţile istorice".

Concursul de jurnalism urmareşte descoperirea de tineri talentaţi care pot deveni jurnalişti activi în comunităţile româneştişi care ar putea sensibiliza opinia publică şi conduce la responsabilizarea tuturor organismelor relevante cu privire la lupta împotriva încălcării drepturilor minorităţilor româneşti de peste hotare. general. 

Cine poate participa?

Concursul se adresează tuturor jurnaliştilor amatori şi tinerilor pasionaţi de jurnalism din Serbia şi Republica Moldova care pot schiţa un produs jurnalistic în care să trateze una sau mai multe dintre problemele majore cu care se confruntă comunitatea românească din zonele vizate.

Se poate candida cu articole scrise, reportaje, anchete, interviuri, materiale video care au fost deja publicate sau urmează să fie publicate, în format tipărit sau on-line, inclusiv în publicaţii editate de companii individuale, de asociaţii sau universităţi ori fundaţii, etc.

Limita de vârstă maximă este de 25 de ani, iar condiţia principală este aceea ca tinerii să provină din una dintre cele două comunităţi vizate (Serbia şi Republica Moldova), să cunoască bine limba română şi să dea dovadă de fantezie, curaj, spirit de iniţiativă.

Câştigătorii concursului vor primi premii în bani.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite