Şcolile vor afla în fiecare vineri dacă vor funcţiona online sau cu prezenţă fizică

Şcolile vor afla în fiecare vineri dacă vor funcţiona online sau cu prezenţă fizică

Prezenţa elevilor la şcoală va fi stabilită după criteriul dat de rata de infectare foto facebook/ciprian olteanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că şcolile din localităţile în care vineri, va exista o rată de infectare mai mică de 1 la mie vor funcţiona cu prezenţă fizică săptămâna următoare, urmând ca procedeul să se repete şi pentru cealaltă săptâmână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Ministrului Educaţiei, prezenţa elevilor la şcoală va fi stabilită în fiecare zi de vineri după criteriul dat de rata de infectare. Astfel, dacă rata de infectare în localitate va fi mai mică de 1 la mie, atunci şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică a elevilor la cursuri în următoarea săptămână, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, măsura va fi aplicată chiar din această săptămână, a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu. 
 
 „Dacă şcolile sunt în localităţi unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcţiona cu prezenţă fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai, iar ne uitam“, a explicat Sorin Cîmpeanu.
 
La nivel naţional, de astăzi, în scenariul galben nu mai e niciun judeţ, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie în Bucureşti şi Cluj.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările