Wizz Air va introduce două noi rute din România către Arabia Saudită. Cât costă un zbor spre Riad

0
Publicat:

Operatorul aerian Wizz Air va opera două noi rute din România, de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" Bucureşti, către Arabia Saudită, din luna ianuarie 2023.

Wizz Air a lansat 20 de rute către trei destinaţii din Arabia Saudită, Foto: Arhivă Adevărul
Wizz Air a lansat 20 de rute către trei destinaţii din Arabia Saudită, Foto: Arhivă Adevărul

Conform datelor transmise de Agerpres, zborurile sunt disponibile la Riad, capitala saudită, şi spre oraşul Jeddah, biletele fiind deja disponibile online pe wizzair.com şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil începând de la 54,99 euro/269 lei.

În total, Wizz Air a lansat, joi, 20 de rute, din 11 oraşe europene către trei destinaţii din Arabia Saudită.

Potrivit sursei citate, din data de 9 ianuarie 2023, compania aeriană va oferi două zboruri săptămânale către Aeroportul Internaţional ,,King Khalid", principalul aeroport care deserveşte Riad.

De asemenea, zborurile către Aeroportul Internaţional ,,King Abdulaziz" de lângă Jeddah, situat în vestul Arabiei Saudite, vor fi operate de două ori pe săptămână din Bucureşti, în fiecare marţi şi sâmbătă, începând cu data de 10 ianuarie 2023.

,,În sezonul de iarnă 2022-2023, zborurile către capitala Arabiei Saudite vor fi operate în zilele de luni şi joi, iar în sezonul de vară din 2023, în fiecare luni şi vineri. Situat în mijlocul Arabiei Saudite şi înconjurat de deşert, Riad este un spectaculos centru urban, cu o importanţă economică şi culturală semnificativă.

Cu o istorie de secole, Riad este una dintre cele mai interesante metropole din Orientul Mijlociu. Aeroportul de care este deservit este, de asemenea, unul dintre cele mai mari din lume din punctul de vedere al suprafeţei", menţionează reprezetanții companiei.

Wizz Air a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Ministerul Investiţiilor al Regatului Arabiei Saudite, o iniţiativă a Ministerului Turismului, menită să îmbunătăţească dezvoltarea sectorului turismului saudit.

Autoritatea Saudită de Turism (STA - Saudi Tourism Authority), lansată în iunie 2020, este responsabilă de promovarea destinaţiilor turistice ale Arabiei Saudite în întreaga lume şi de dezvoltarea ofertei prin programe, pachete şi sprijin pentru afaceri, fiind prezentă prin 16 birouri de reprezentanţă în întreaga lume, ce deservesc 38 de ţări.

Joi, directorul general al Wizz Air, Jozsef Varadi, a transmis pentru Reuters că în trimestrul patru din 2022 cererea pentru zboruri pare „destul de solidă", pasagerii nefiind afectaţi de majorarea inflaţiei şi temerile privind o recesiune globală.

Potrivit sursei citate, presiunile asupra lanţurilor europene de aprovizionare din domeniul aviaţiei, care au cauzat întârzieri şi anulări de zboruri în această vară, arată semne de atenuare.

În trimestrul doi din 2022, pierderile operaţionale au urcat la 285 milioane de euro, de la 109 milioane de euro în perioada similară din 2021, a anunţat recent operatorul aerian listat la Bursa de la Londra. Calendarul de vară al Wizz Air a fost redus cu 5% faţă de nivelul de dinaintea pandemiei, pentru sporirea rezilienţei.

În iulie, Wizz Air anunţa că a transportat un număr-record de 4,34 milioane de pasageri în prima lună de vară a acestui an, în creştere cu 179% faţă de iunie 2021. În ultimul an, Wizz Air şi-a extins reţeaua, adăugând peste 200 de noi rute pentru 126 de destinaţii din Europa şi nu numai.

Wizz Air operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 şi A321, compania fiind listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite