Wizz Air se aşteaptă la o cerere solidă în ultimul trimestru din 2022. Ce pierderi au fost înregistrate în al doilea

0
Publicat:

Directorul general al Wizz Air, Jozsef Varadi, a afirmat joi pentru Reuters că în trimestrul patru din 2022 cererea pare ,,destul de solidă", pasagerii nefiind afectaţi de majorarea inflaţiei şi temerile privind o recesiune globală.

Pierderile operaţionale ale Wizz Air au urcat la 285 milioane de euro, Foto: Arhivă Adevărul
Pierderile operaţionale ale Wizz Air au urcat la 285 milioane de euro, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, presiunile asupra lanţurilor europene de aprovizionare din domeniul aviaţiei, care au cauzat întârzieri şi anulări de zboruri în această vară, arată semne de atenuare.

În trimestrul doi din 2022, pierderile operaţionale au urcat la 285 milioane de euro, de la 109 milioane de euro în perioada similară din 2021, a anunţat recent operatorul aerian listat la Bursa de la Londra.

Calendarul de vară al Wizz Air a fost redus cu 5% faţă de nivelul de dinaintea pandemiei, pentru sporirea rezilienţei.

În iulie, Wizz Air anunţa că a transportat un număr-record de 4,34 milioane de pasageri în prima lună de vară a acestui an, în creştere cu 179% faţă de iunie 2021.

În ultimul an, Wizz Air şi-a extins reţeaua, adăugând 200 de noi rute pentru 126 de destinaţii din Europa şi nu numai.

,,Pentru a sprijini această creştere continuă, Wizz Air a acceptat livrarea a 27 de aeronave Airbus ultra-moderne şi eficiente în ultimul an. Utilizând cele mai noi tehnologii în domeniu, flota de aeronave Airbus a Wizz Air este un element esenţial în strategia de sustenabilitate a companiei aeriene, sprijinidu-i obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 cu 25% per pasager-kilometru până în 2030. În acest an, Wizz Air a semnat şi un Memorandum de Înţelegere cu Airbus pentru a explora potenţialul operaţiunilor cu aeronave alimentate cu hidrogen", aratau reprezentanţii companiei.

Conform acestora, comanda fermă încheiată cu Airbus susţine obiectivul Wizz Air de a deveni un grup de 500 de aeronave până la finalul acestui deceniu.

Comanda a constat în 13 aeronave A320neo, 255 de aeronave A321neo şi 47 de aeronave A321XLR, dar şi comanda suplimentară pentru 15 aeronave A321neo şi drepturile de achiziţie pentru 75 de aeronave A321neo, reprezentând astfel un total de 411 aeronave.

În iunie 2022, mai mult de 770.000 de pasageri au călătorit cu Wizz Air dinspre şi către aeroporturile din România, cel mai mare număr lunar de pasageri Wizz atins de când compania aeriană şi-a început operaţiunile în ţară, depăşind cei 752.000 de pasageri transportaţi în iunie 2019.

În comparaţie cu iunie 2021, a fost înregistrată o creştere cu 143% în ceea ce priveşte pasagerii transportaţi în luna iunie a acestui an de pe aeroporturile din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite