Wizz Air lansează duminică cinci noi rute. Când sunt programate primele zboruri şi cât costă biletele de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wizz

Operatorul aerian low cost Wizz Air a anunţat duminică că lansează cinci noi rute care vor conecta două mari oraşe din România cu Emiratele Arabe Unite.

Rutele vor conecta capitala Emiratelor Arabe Unite cu Budapesta şi Bucureşti din iunie 2020 şi cu Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia din septembrie 2020, cu condiţia reluării activităţilor de aviaţie în ţările respective. Wizz Air devine primul transportator european low cost care lansează zboruri către Abu Dhabi.

Acest anunţ completează acordul din martie care oficializează înfiinţarea Wizz Air Abu Dhabi ca o companie aeriană locală cu sediul în Abu Dhabi, ca parteneriat între ADQ şi Wizz Air. Este prima companie aeriană a Wizz Air fondată în afara Europei şi se estimează că va începe operaţiunile mai târziu anul acesta.

Se intenţionează ca Wizz Air să se concentreze pe stabilirea rutelor către pieţele unde compania are deja operaţiuni cu o creştere importantă, respectiv Europa Centrală, de Est şi de Vest, dar şi subcontinentul indian, Orientul Mijlociu şi Africa, pe termen lung.

Shareef Al Hashmi, Acting Chief Executive Officer al Abu Dhabi Airports Company, a declarat: 

„Noile rute ale Wizz Air către Budapesta, Bucureşti, Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia evidenţiază angajamentul nostru de a conecta Abu Dhabi cu cele mai căutate destinaţii globale. Aceste noi rute reflectă în mod pozitiv rezistenţa industriei şi capacitatea sa de a continua să înainteze cu planuri îndrăzneţe care vor stimula cererea consumatorilor şi recuperarea durabilă a pieţei aviaţiei.

În calitate de cel mai nou partener aerian, salutăm Wizz Air şi primele sale rute cu braţele deschise, întrucât ne pregătim să facilităm planurile de expansiune interesante ale transportatorului din Abu Dhabi. Vizitatorii din Ungaria, România, Polonia şi Bulgaria se vor bucura de dotările moderne ale terminalelor noastre, cu un element unic de ospitalitate arabă, înainte de a se îndrepta cu uşurinţă spre experienţa capitalei prospere a Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi."

József Váradi, CEO al Wizz Air Holdings, a declarat: „Anunţul de astăzi reconfirmă angajamentul nostru pe termen lung de a oferi tarife mici combinate cu o experienţă la bord de înaltă calitate pentru tot mai mulţi clienţi din Abu Dhabi.

Sunt încântat că operaţiunile noastre de la Aeroportul Internaţional Abu Dhabi vor începe în iunie, sub rezerva ridicării interdicţiilor de călătorie, conectând capitala Emiratelor Arabe Unite cu cinci oraşe importante din Europa Centrală şi de Est precum Budapesta, Bucureşti, Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia. Suntem convinşi că pasagerii noştri vor aprecia programele de zbor convenabile, sistemul uşor de rezervare online şi gama variată de opţiuni de călătorie personalizate oferite de Wizz Air.

Misiunea Wizz Air se integrează în strategia economică diversificată a Abu Dhabi, pe măsură ce continuăm să stimulăm traficul, generând cerere în beneficiul creşterii diversităţii turistice şi economice a Abu Dhabi. Aşteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul flotei noastre tinere, verzi şi ultra-eficiente, în timp ce acordăm o atenţie sporită sănătăţii pasagerilor şi echipajului nostru.”

Abu Dhabi este cea mai nouă destinaţie Wizz Air, atrăgând numeroşi pasageri din cinci oraşe majore din patru ţări importante din Europa Centrală şi de Est. Aceste servicii vor fi primele rute directe între capitala Emiratelor Arabe Unite şi Budapesta, Bucureşti, Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia, şi vor adăuga o capacitate de aproape 220.000 de locuri/an la reţeaua companiei aeriene din Abu Dhabi. Zborurile sunt deja în vânzare şi pot fi rezervate pe wizzair.com de la 59,99 EUR**.

În cazul interdicţiilor de călătorie, impuse din cauza pandemiei de COVID-19, care afectează data de începere a zborurilor, pasagerii cu rezervări pentru zborurile afectate vor avea posibilitatea să îşi reprogrameze călătoria pentru o dată ulterioară, să primească banii înapoi sau să beneficieze de 120% din valoarea rezervării sub formă de WIZZ Credit care poate fi utilizat pentru achiziţionarea de zboruri şi servicii WIZZ.

Măsuri de siguranţă

Întrucât siguranţa pasagerilor şi a echipajului a fost întotdeauna prioritatea principală a Wizz Air, compania aeriană a anunţat recent mai multe măsuri suplimentare pentru a sprijini distanţarea fizică în timpul îmbarcării şi curăţenia sporită la bord. Măsurile sunt uşor de urmat şi ajută la asigurarea celor mai bune condiţii sanitare.

Compania aeriană roagă pasagerii să îşi administreze rezervările online acolo unde este posibil, inclusiv check-in-ul online, serviciul de predare a bagajelor, precum şi să opteze pentru plata contactless în timpul cumpărăturilor la bord. Purtarea măştilor la bord este obligatorie pentru echipaj şi pasageri, astfel, tuturor le este amintit să călătorească cu măşti.

Aeronava este curăţată complet de mai multe ori pe zi şi este dezinfectată peste noapte. Echipajul va înmâna, de asemenea, şerveţele de igienizare pasagerilor la îmbarcare şi va supraveghea distanţarea locurilor pentru pasageri pe zborurile unde gradul de încărcare permite.

Wizz Air lansează, totodată, o campanie de comunicare specială pentru a informa pasagerii despre situaţia actuală în contextul COVID-19 şi pentru a oferi sfaturi utile în vederea unei călătorii în siguranţă.

Noile rute Wizz Air din Abu Dhabi

Rute noi Zile de operare Dată de începere Tarife de la** Budapesta Până la 30 sept: miercuri, duminică după: luni, miercuri, vineri 3 iunie EUR 59.99 Bucureşti Până la 30 sept: miercuri, duminică după: marţi, joi, sâmbătă 3 iunie EUR 59.99 Katowice Până la 24 oct: marţi, sâmbătă după: luni, vineri 15 septembrie EUR 59.99 Sofia marţi, sâmbătă 15 septembrie EUR 59.99 Cluj-Napoca miercuri, duminică 16 septembrie EUR 59.99
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri