Wall Street a închis în scădere cu 3%, iar Dow Jones a atins cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scădere semnificativă pe Wall Street, FOTO Arhivă
Scădere semnificativă pe Wall Street, FOTO Arhivă

Acţiunile de pe Wall Street au scăzut puternic miercuri, iar indicele Dow Jones a atins cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii iulie, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de Covid-19 la nivel global şi a îngrijorării investitorilor legată de posibilitatea unor alegeri prezidenţiale americane contestate, săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Agravarea pandemiei şi incapacitatea Washingtonului de a ajunge la un acord pentru acordarea unor noi măsuri de stimulare înainte de alegerile din 3 noiembrie au făcut ca toţi cei trei indicii să încheie şedinţa de miercuri în declin cu peste 3%, în contextul unui volum ridicat al tranzacţiilor.

Indicele Dow Jones Industrial Average a coborât cu 3,43%, S&P 500 cu 3,53%, iar Nasdaq Composite cu 3,73%.

Declinul s-a accelerat în ultimele minute ale tranzacţiilor, iar indicele Dow Jones şi S&P 500 au consemnat cea mai mare scădere zilnică după 11 iulie.

În 12 state americane s-a înregistrat un număr record de pacienţi spitalizaţi cu Covid-19, în timp ce Germania şi Franţa au anunţat măsuri de blocare a majorităţii activităţilor publice, timp de o lună, din cauza agravării pandemiei în Europa.

”Este evident că virusul a scăpat de sub control. Creşte, este rău. Ideea că va dispărea este o presupunere falsă”, a spus Eric Kuby, director pentru investiţii la North Star Investment Management în Chicago.

Acţiunile hotelurilor, companiilor aeriene şi ale altor companii din sectorul petrecerii timpului liber, vulnerabile la impactul avut de Covid-19, au scăzut puternic, iar componenta companiilor aeriene a S&P 1500 a scăzut cu 4,3%.

Indicele companiilor din sectorul energiei a coborât cu 4,2%, în timp ce preţurile petrolului au scăzut din cauza temerilor legate de un declin mai accentuat al cererii pentru carburanţi.

Cu doar şase zile înainte de alegerile prezidenţiale americane, indicele fricii al Wall Street a urcat la cel mai ridicat nivel după data de 15 iunie. Vânzările de acţiuni au fost determinate şi de îngrijorarea porivit căreia învingătorul alegerilor prezindenţiale ar putea să nu fie declarat în noaptea de 3 noiembrie.

Democratul Joe Biden îl devansează pe preşedintele Donald Trump cu 10% în sondajele naţionale, potrivit Reuters/Ipsos, dar concurenţa este strânsă în statele cheie, care vor decide învingătorul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite