Vučić: Serbia şi Germania se aşteaptă ca schimburile comerciale dintre ele să crească la 7,5 miliarde de euro în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul / Preşedintele Serbiei,Alexnder Vucic
Foto: Arhiva Adevărul / Preşedintele Serbiei,Alexnder Vucic

Liderul sârb şi-a exprimat speranţa că cifra de afaceri comercială dintre ţări va ajunge în curând la 10 miliarde de euro.

Serbia şi Germania se aşteaptă la o creştere a comerţului dintre ţări la 7,5 miliarde de euro în acest an. Acest lucru a fost anunţat de preşedintele sârb Aleksandar Vucic vineri, la o conferinţă de presă comună la Belgrad cu cancelarul german Olaf Scholz.

„Serbia şi Germania cooperează din ce în ce mai mult în chestiuni economice. Este aproape de necrezut că în primele patru luni ale acestui an, comerţul dintre ţările noastre a crescut cu 25,7% faţă de anul trecut. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul acestui an, comerţul cu Republica Federală Germania se va ridica la 7,5 miliarde de euro, ceea ce face din Germania cel mai mare partener comercial al Serbiei, iar din Serbia cel mai mare partener comercial al Germaniei în Balcanii de Vest”, a spus Vučić.

Preşedintele a adăugat că 77.000 de cetăţeni sârbi lucrează în companii germane şi întreprinderi germane din republică şi şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că cifra de afaceri comercială dintre ţări va ajunge în curând la 10 miliarde de euro, iar numărul cetăţenilor sârbi care lucrează în companiile germane va creşte la 100.000.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite