Vučić a spus că PIB-ul Serbiei ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro în trei ani

0
Publicat:

Președintele Serbiei a mai menționat că salariul mediu în țară ar putea crește la 1.800 euro până în decembrie 2027.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Produsul intern brut (PIB) al Serbiei ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro până în 2027, în condiții favorabile, a declarat președintele sârb, Aleksandar Vučić în timpul prezentării planului de dezvoltare al țării „Serbia 2027 - un salt în viitor”.

În 2012, PIB-ul republicii era de aproximativ 33 de miliarde de euro”, a spus Vucic. „La sfârșitul perioadei care urmează, în 2027, dacă vom reuși și vom implementa tot ce ne-am planificat, atunci, conform estimărilor FMI, PIB-ul nostru va fi 92 de euro. Sperăm în condiții geopolitice puțin mai favorabile și cu investiții mai mari am putea ajunge la 100 de miliarde de euro.”

Șeful statului sârb a mai subliniat că salariul mediu în țară va fi de o mie de euro deja în 2025, menționând că acum această cifră este acum la nivelul de 836 de euro. Vučić a adăugat că până în decembrie 2027 se așteaptă să atingă salariul mediu național de 1.800 de euro.

Președintele Serbiei a declarat că țara își va continua drumul european cu eforturi suplimentare în perioada următoare, menținând în același timp relațiile cu partenerii săi tradiționali, precum și păstrând libertatea și independența.

Ministrul Informației și Telecomunicațiilor al Republicii, Mihailo Jovanovic, a remarcat la începutul lunii ianuarie că volumul exporturilor de bunuri și servicii în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor din Serbia la sfârșitul anului 2023 va stabili un nou record și va depăși 3,5 miliarde de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite