Volkswagen vrea să reducă costurile legate de personal pentru a-și îmbunătății marja de profit

0
Publicat:

Producătorul auto german Volkswagen intenţionează să reducă cu o cincime costurile administrative cu personalul, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor care îi va permite să realizeze economii de 10 miliarde de euro până în 2026

foto logo volkswagen
Volkswagen reduce costurile sale administrative, pentru a gestiona profitul

Gunnar Kilian, membru al Board-ului Volkswagen responsabil pentru HR (resurse umane), a declarat într-o conversaţie cu Thomas Schaefer, şeful brandului VW, că reducerile se vor concentra mai degrabă pe scăderea costurilor decât pe concedieri, susţine Handelsblatt.

Reprezentanţii Volkswagen nu au comentat articolul, dar într-un comunicat au precizat că firma va ţine cont de „evoluţia demografică” în planurile sale, referindu-se la pensionarea generaţiei „baby boomer”.

Reducerile de costuri ar urma să ducă la îmbunătăţirea la 6,5% a marjei de profit, care în primele nouă luni din acest an s-a situat la 3,4%.

Volkswagen a semnat un acord cu Consiliul angajaţilor pentru a asigura locurile de muncă până în 2029, iar reprezentanţii angajaţilor au spus în mod repetat că nu vor permite modificări ale acordului.

În contextul reducerii cererii, VW a încetinit deja producţia la unele uzine, inclusiv la sediul central din Wolfsburg, după inundaţiile din Slovenia. Comenzile sunt sub aşteptări, a avertizat recent grupul german, în special în Europa. În acelaşi timp, VW se luptă să-şi menţină poziţia în China, cea mai mare piaţă auto din lume, care este saturată de modelele mai ieftine ale producătorilor auto locali.

Volkwswagen nu este prima companie care recurge la astfel de metode

Și gigantul Continental AG, unul din cei mai mari producători europeni de componente auto, ar putea anunţa luni concedierea a 5.500 de angajaţi, reprezentând 3% din forţa sa de muncă la nivel global, a anunţat revista germană Manager Magazin, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Peste 1.000 de concedieri vor avea loc la aproximativ 30 de locaţii din Germania, cele mai multe vizând funcţii administrative. Deocamdată nu vor fi concedieri pe segmentul de producţie şi dezvoltare, susţine Manager Magazin, potrivit Bloomberg.

Directorii grupului german au fost informaţi vineri de planificatele concedieri, iar angajaţii vor primi înştiinţările luni, a informat revista.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite