VIDEO Trenul de mare viteză cu care se va plimba Ponta prin China atinge 350 de kilometri pe oră. Biletul costă mai puţin de 30 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul CRH parcurge 120 de kilometri în 33 de minute
Trenul CRH parcurge 120 de kilometri în 33 de minute

În marja vizitei pe care premierul Victor Ponta o efectuează în China, delegaţia română se va deplasa, marţi, cu trenul de mare viteză pe ruta Beijing-Tianjin, se arată într-un comunicat al Guvernului. „Adevărul“ vă prezintă mai multe detalii interesante despre acest tren.

Este vorba despre un tren „de linie“ care parcurge cei 120 de kilometri de la staţia Beijing-sud la staţia Tianjin în 33 de minute, atingând pe parcurs viteze de până la 350 de kilometri pe oră.

Un bilet la clasa a doua în acest tren costă 54,5 yuani chinezeşti, echivalentul a mai puţin de 30 de lei.

E ca şi cum am avea, în România, un tren care ar parcurge distanţa Bucureşti-Sinaia (121 de kilometri) într-o jumătate de oră, cu un preţ al biletului de 27,5 lei.

Acum, cele mai rapide trenuri fac o oră şi jumătate pe Bucureşti-Sinaia, în condiţiile în care linia este... modernizată. Iar biletul costă 47 de lei.

Cinci trenuri pe oră, spălate la fiecare cursă

Frecvenţa cu care circulă trenurile de mare viteză pe ruta Beijing-Tianjin ar trebui să-i pună pe gânduri pe administratorii CFR Călători, din România: cinci trenuri pe oră!

În anumite intervale, mai ales dimineaţa şi seara, în orarul rutei apar şi diferenţe chiar mai mici de 10 minute între plecări.

În fine, toate fotoliile din trenul Beijing-Tianjin sunt orientate către direcţia de mers, pentru că la sfârşitul fiecărei curse personalul de la întreţinere le schimbă poziţia.

Acest „truc“ tehnologic face ca într-un vagon să încapă mai multe locuri, cu acelaşi grad de confort, călătorii nefiind nevoiţi să meargă cu spatele la direcţia de mers.

Şi încă ceva: trenul este spălat după fiecare cursă, atât pe exterior, cât şi pe interior.

- - -

Marţi, delegaţia oficială din România, condusă de Victor Ponta, va merge cu acest tren de mare viteză pentru a vizita parcul tehnologic de la Tianjin.

Acolo va avea loc şi „o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează activităţi în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio sau construcţii de maşini“, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite