Victor Ponta: Avem o serie de instituţii cu atitudine miliţienească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că o serie de instituţii ale statului au o atitudine ”miliţenească”, pe care le-a caracterizat ca fiind ”parte a Republicii Socialiste România”.

Aflat la lansarea raportului de activitate pe 2014 al Consiliului Concurenţei, Ponta a afirmat că ”deşi este o instituţie de control şi prevenţie, mă bucur că nu este o instituţie care a urmat o cale miliţienească”. El a completat că, în discuţiile informale, se referă la acestea drept ”instituţii ale Republicii Socialiste România”.

Întrebat fiind de către presă care sunt aceste instituţii vizate, dacă este vorba de către DNA, DIICOT sau Direcţia Antifraudă din cadrul Fiscului, Ponta a spus că ”DNA şi DIICOT nu se ocupă de controale”.

Şeful Guvernului a avut, însă în ultima vreme mai multe dispute publice.

Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a acuzat recent Fiscul că nu face toate eforturile necesare pentru recuperarea prejudiciilor în valoare de 300 de milioane de euro, pentru care există deja sentinţe definitive şi irevocabile. Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că la bilanţul DNA ”a fost aşa, o mică păcăleală”. Executivul a anunţat înfiinţarea unei instituţii speciale care să se ocupe de valorificarea clădirilor confiscate.

Pe lângă DNA, Ponta şi Fiscul au fost criticaţi şi de către oamenii de afaceri ale căror magazine au fost închise de către Direcţia Antifraudă în timpul campaniei de verificare a acordării de bonuri fiscale. La un moment dat, întrebat recent de jurnalişti pe acest subiect, Ponta a afirmat că răspunde numai dacă aceştia vin cu bon fiscal şi fac dovada că societăţile la care lucrează achită taxe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite