Valoarea sejururilor în România va creşte de 38 de ori prin voucherele de vacanţă acordate bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fericire - fete la plaja - vacanta FOTO 123RF

Acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1450 lei fiecărui bugetar de la 1 iulie va mări de 38 de ori valoarea sejururilor în România, care s-a situat la aproximativ 10 milioane euro anul trecut, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Anul trecut, voucherele de vacanţă au fost acordate doar în cadrul sistemului privat, în vreme ce sistemul public a avut interdicţie pentru atfel de stimulente salariale. Anul acesta, bugetarii vor primi şi ei vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei pe persoană. Dacă toate aceste vouchere vor fi folosite, se estimează că valoarea totală a sejururilor în România va creşte de 38 de ori. Aceasta va însemna că „vor fi mai mulţi bani pentru investiţii în creşterea calităţii serviciilor”, explică preşedintle ANAT Alin Burcea.

Valoarea totală a sejururilor în România se află deja pe un curs ascendent, conform datelor primite de ANAT de la Ministerul Finanţelor Publice. Cifra înregistrată pe anul 2016 este 3,5 ori mai mare decât în 2015 şi de 5,5 ori mai mare decât în 2014.

Voucherele de vacanţă au fost introduse în România în 2009. Din 2010, acordarea lor în sistemul public a fost restricţionată pe motivul crizei economice. Scopul înlocuirii primelor de vacanţă cu vouchere în sectorul bugetar este de a creşte turismul intern, dar şi de a îmbunătăţi starea de sănătate a angajaţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite