Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învăţământul românesc în top 10 european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
new

Măriuca Talpeş, cofondatoarea Bitdefender îndrăgostită iremediabil de matematică, vrea să ajute educaţia din România să intre în Top 10 european până în 2035. Soluţia problemei?

Legenda era, la sfârşitul anilor ’80 şi imediat după Revoluţie, că şcoala românească ar fi una dintre cele mai bune din lume. Că familiile care „scăpau“ în Occident erau obligate să-şi înscrie copiii la şcoală în ani mai mari, atât de avansaţi erau cu învăţătura. Mitul s-a dărâmat fără drept de apel în următorii ani, iar din 2006, odată cu apariţia testelor PISA, am aflat care e de fapt locul şcolii româneşti printre suratele de pe continent: la coada Europei.

Pe cât de slabă e în prezent şcoa­­la românească, pe atât de mult poa­­te să crească în decursul a numai câţiva ani. E convingerea Măriucăi Talpeş (55 de ani), cofondator Bitdefender şi CEO al Editurii Intuitext. Cum reformele repetate ale celor 25 de miniştri de resort din ultimii 29 de ani nu au schimbat prea mult în bine situaţia, Măriuca Talpeş a trecut la acţiune.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri