Un mare hotel din Bucureşti, construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre hotelurile emblematice ale Capitalei, cu o suprafaţă totală de 12.600 metri pătraţi, construit cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut.

Hotelul Ambasador
Hotelul a fost construit înainte de cel de+al Doilea Răyboi Mondial. Foto Shutterstock

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 m2. După un proces amplu de renovare, Hotelul Ambasador urmează să fie deschis sub numele de „The Julius Bucharest”, în anul 2027.

Hotelul Ambasador este o clădire emblematică în stil Art Deco din București, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 și 10A, principalul bulevard nord-sud al orașului. Proprietatea a fost construită cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și a fost deschisă în 1939. Operațiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în primii ani de comunism. Cu toate acestea, în 1958, operațiunile hoteliere au fost reluate și au continuat de atunci.

Achiziția a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziționat Ambasador SA, care deținea o jumătate din proprietate și care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziționat și cealaltă jumătate a proprietății, care era deținută separat.

În procesul de achiziție a proprietății Hotel Ambasador, Julius Meinl Living a fost asistat de o echipă de consultanți, printre care Daniel Țigănilă, Managing Partner al Special Properties (brokeraj), Kinstellar (juridic), TPA (financiar), Optim Project Management (dezvoltare).

Planuri de viitor pentru Hotel Ambasador

În vederea pregătirilor necesare pentru reamenajare, operațiunile hoteliere ale Ambasador SA au fost încheiate. Următorul pas implică obținerea autorizațiilor necesare pentru reabilitare. Ca parte a procesului de obținere a autorizațiilor, Julius Meinl Living va discuta cu autoritățile orașului București despre modalitățile optime de a integra numele „Ambasador” în proprietatea reamenajată.

Odată ce vor fi obținute autorizațiile necesare, reabilitarea va dura aproximativ doi ani. Ulterior, The Julius Bucharest va păstra esența și caracterul clădirii existente. Astfel, o estimare presupune că hotelul va avea 158 de camere și apartamente de lux. Facilitățile și serviciile vor urma modelul deja stabilit cu succes de The Julius Prague, având în vedere inclusiv un magazin de produse alimentare și băuturi gourmet marca House of Julius Meinl.

La fel ca în cazul The Julius Prague, se intenționează ca The Julius Bucharest să fie certificat conform standardul LEED Gold. Acest indicator al acreditărilor de mediu va face din The Julius Bucharest una dintre cele mai sustenabile clădiri din România.

Prin transformarea Bulevardului General Gheorghe Magheru într-o destinație pentru oaspeți și pentru alți clienți, redeschiderea Hotelului Ambasador ca The Julius Bucharest va reprezenta un pas important în regenerarea acestei zone istorice din centrul Bucureștiului.

În legătură cu această achiziție, Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living, a declarat: „Suntem încântați că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepție din București, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii și cu cea mai rapidă creștere din Europa. Dorim să le mulțumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect și așteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietății și apoi deschiderea acesteia."

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite