Un gigant petrolier cumpără gaze naturale derivate din gunoi de grajd de vacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Gingantul petrolier BP Plc îşi intensifică implicarea în producţia de gaze naturale din deşeuri organice, cu un acord de a lua resturile provenite din gunoiul de vacă din Iowa, potrivit Bloomberg.

BP va obţine gazul – sau ceea ce industria combustibililor fosili numeşte gaz natural regenerabil (RNG)- din proiectul Gevo Inc. din nord-vestul statului Iowa şi îl va vinde în California.

BP, împreună cu Chevron Corp. şi Kinder Morgan Inc., se numără printre companiile atrase de RNG, deoarece oferă emisii mai mici decât alţi combustibili, utilizând în acelaşi timp metan care altfel ar scăpa în atmosferă. Metanul este al doilea cel mai mare factor care contribuie la încălzirea globală, după dioxidul de carbon.

Criticii declară că este puţin probabil ca aceste eforturi să facă mare diferenţă şi nu vor face decât să întârzie tranziţia energetică.

Gevo spune că proiectul său din Iowa va fi finalizat la începutul anului viitor şi va produce anual 355.000 de milioane de unităţi termice britanice de gaz. Se aşteaptă să genereze între 9 şi 16 milioane de dolari în numerar pe an pentru Gevo la sfârşitul anului 2022.

BP a anunţat în 2018 un proiect de gaze pe bază de gunoi de 25 de milioane de dolari cu Republic Services Inc. Şi în decembrie, a fost de acord să formeze un joint-venture 50-50 RNG cu Clean Energy Fuels Corp.

Pentru a profita de programul local care încurajază utilizarea de combustibil cu emisii reduse de carbon, gazul produs de proiectul Gevo va fi vândut în California în baza acordurilor dintre BP şi Clean Energy Fuels., care operează infrastructura de alimentare cu GNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite