UE spune „nu“ taxării inverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii de la Bruxelles au respins propunerea autorităţilor române privind taxarea inversă în sectorul alimentar, potrivit lui Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria Panificaţiei.

El spune că, la cea mai recentă discuţie cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, acesta i-a spus să vorbească de taxare la trecut, şi asta pentru că România nu mai poate obţine acest lucru de la Comisia Europeană.

Autorităţile române au vrut să impună taxarea inversă, prin care TVA s-ar încasa la vânzarea produsului în magazine, pentru cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie ca o măsură pentru reducerea evaziunii fiscale.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, spunea recent că aplicarea acesteia va avea efecte de câteva miliarde de euro în sectorul agro-alimentar. Popescu spune că respingerea taxării inverse va duce la creşterea evaziunii fiscale.

De aceeaşi părere este şi Mihai Lungu, preşedintele Cooperativei Muntenia. El spune că oricum România este campioană la evaziune fiscală. „Noi avem 70-80% evaziune faţă de 2-3% cât au alte ţări europene", a adăugat Lungu. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite