Ucraina a cedat în fața Ungariei pentru a debloca ajutorul din fondul militar al UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci companii grecești au fost, de asemenea, eliminate de pe lista sponsorilor de război.

Foto: OTP Bank
Foto: OTP Bank

La solicitarea Ungariei, Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAZK) din Ucraina a anunțat suspendarea statutului de sponsor internațional al războiului pentru OTP Bank din Ungaria.

Potrivit unui mesaj de pe site- ul NAZK, statutul de sponsor internațional al războiului a fost suspendat pentru OTP Bank, precum și pentru cinci transportatori greci, pe care Ucraina i-a acuzat că au transportat ilegal petrol rusesc pentru a ocoli plafonul de preț.

O astfel de decizie a fost luată ca urmare a negocierilor dintre reprezentanții NAKC și reprezentanții companiilor și guvernelor acestor țări cu privire la încetarea cooperării cu Federația Rusă”, a informat NAKC.

Agenția a menționat că, în schimb, se așteaptă ca Ungaria să deblocheze o tranșă de 500 de milioane de euro din Fondul European de Pace și să întoarcă refuzul Greciei de a bloca viitorul pachet de sancțiuni UE care vizează reducerea capacității Rusiei de a continua războiul.

În luna mai, NAZK a anunțat includerea celei mai mari bănci maghiare - OTP Bank - în lista sponsorilor de război datorită poziției conducerii instituției financiare de a continua activitatea în Federația Rusă și recunoașterii așa-numitului „L/DNR” .

Ca răspuns, Budapesta a anunțat că va bloca introducerea în continuare a sancțiunilor împotriva Federației Ruse și alocarea de noi tranșe din Fondul European pentru Pace către Kiev.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite