Trei site-uri de ştiri, închise pentru că publicau ştiri false. „Iohannis: Fiecare român va primi câte 50 de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fake news

Trei site-uri de ştiri au fost închise de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii, după ce a descoperit că publicau ştiri false, inclusiv o presupusă afirmaţie a preşedintelui României că fiecare român va primi câte 50 de euro pentru a depăşi criza generată de covid.

Accesul prin internet la site-ul bn-news-romania.info a fost blocat de către autorităţi, după ce o analiză a Grupului de Comunicare strategică a arătat că "site-ul prezintă informaţii vădit false cu privire la poziţii exprimate de oficiali români, precum cele ale Preşedintelui României".

În decizia transmisă de ANCOM furnizorilor de internet, document consultat de HotNews.ro, este dat ca exemplu următorul articol cu declaraţii complet false atribuite preşedintelui: 'Klaus Iohannis - fiecare român va primi 50 de euro de Paşti. Am decis să ajutăm oamenii pe timp de carantină'.

Pe de altă parte, ANCOM a decis închiderea site-urilor românia-veche.ro şi justitiarul.ro, pe care le acuză că au publicat o serie de articole false legate de pandemia de coronavirus, potrivit unei decizii postate pe site-ul instituţiei conduse de Sorin Grindeanu, scrie G4Media.

Decizia de a cere întreruperea existenţei celor două site-uri a fost luată în baza decretului prezidenţial pentru prelungirea stării de urgenţă şi ca urmare a propunerii făcute de Grupul de comunicarea strategică.

Cele două site-uri sunt editate de firma NetDesign SRL din Bistriţa. În cazul în care nu respectă decizia ANCOM, firma va fi amendată cu sume cuprinse între 10.000 şi 70.000 de lei.

Compania poate ataca decizia ANCOM în contencios administrativ.

Iată câteva exemple de articole publicate de cele două site-uri:

– ”ATENŢIE: TRUC & INSELACIUNE sau Antenele 5G şi COVID?”

– ”Adevărul din spatele virusului: Armata americană şi Defender Europe 20”

– ”Exerciţiu militar sau operaţiune secretă? Ce caută soldaţii americani în Verona, fără măşti?”

– ”Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive şi limitarea drepturilor omului”

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite