Tranzacţie între două mari bănci din România. Noua achiziţie a Vista Bank

0
0
Vista Bank

Vista Bank România cumpără o altă bancă majoră de pe piaţă. Achiziţia este condiţionată de aprobarea sa de către Banca Naţională a României şi Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului.

Vista Bank a anunţat luni acordul cu Grupul Crédit Agricole pentru achiziţionarea acţiunilor (100%) în Crédit Agricole România.

După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

Stavros Lekkakos, preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank, a declarat: „Achiziţia Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Crédit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie.”

PWC şi David & Baias au acordat consultanţă financiară şi juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanţă financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi.

Credit Agricole (România) are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri