Transportatorii susţin că Guvernul vrea să modifice legea RCA prin Ordonanţă de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul vrea să modifice prin Ordonanţă de Urgenţă legislaţia privind asigurările RCA, pentru a aplica mai repede anumite prevederi din proiectul noii legi RCA, aflată în dezbatere în Parlament, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), într-un comunicat.

Transportatorii au cerut Guvernului, în repetate rânduri, să îngheţe tarifele poliţelor RCA. „Din informaţiile noastre, Guvernul României are în intenţie să dea OUG pentru modificarea legii RCA şi înţelegem că s-au păstrat în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-şi declare public intenţiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF“, a precizat COTAR.

Reprezentanţii transportatorilor solicită Guvernului „să facă uz de legea 21/1996 art. 4 privind intervenţia Guvernului în împrejurări excepţionale“, pe motiv că întreaga industrie de transport din România trece printr-o „perioadă cu totul excepţională şi dramatică, de prăbuşire, din cauza creşterii nejustificate a costurilor poliţei RCA, cu sprijinul ASF“.

De asemenea, transportatorii cer din nou adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a proiectului noii legi a RCA, aflat în dezbatere la Senat, în Comisia de Buget-Finaţe, pentru a intra imediat în aplicare. 

Nemulţumiţi de deciziile autorităţilor de până acum, transportatorii din România pregătesc un protest la nivel naţional în 15 septembrie, din cauza creşterii accentuate a tarifelor RCA. În plus, vor fi organizate şi alte tipuri de proteste. „COTAR a depus cerere de miting pentru data de 15 septembrie în  toate oraşele reşedinţă de judeţ. Protestul va începe simultan, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte oraşe, începând cu ora 9:00 AM. În acestă perioadă, în afara celor anunţate, respectiv în fiecare luni pe liniile de centură, pe drumurile de trafic greu, în fiecare luni între orele 10-12 circulăm cu viteză redusă“, a precizat confederaţia.  Totuşi, transportatorii din COTAR susţin că se delimitează de orice formă de protest spontan. Principala nemlţumire a transportatorilor rămâne scumpirea puternică a poliţelor RCA, mai ales pentru camioane.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri