Transelectrica are un nou director general. Cu cine a fost înlocuit Gabriel Andronache

0
Publicat:

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunţat, luni, numirea în funcţia de CEO al lui Ştefăniţă Munteanu începând cu data de 25 aprilie 2023.

Gabriel Andronache a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al ANRE, Foto: Arhivă Adevărul
Gabriel Andronache a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al ANRE, Foto: Arhivă Adevărul

Decizia Consiliului de Supraveghere a fost publicată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Anunţul vine în contextul expirării mandatului de director general al lui Gabriel Andronache.

,,Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica" SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuţiile sale statutare şi legale, Consiliul de Supraveghere în şedinţa din data de 24 aprilie 2023:

- a luat act de renunţarea la mandatul de membru provizoriu al Directoratului Companiei şi implicit la funcţia de preşedinte al Directoratului a domnului Gabriel Andronache începând cu sfârşitul zilei de 23 aprilie 2023;

- a decis alegerea ca preşedinte al Directoratului, denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer - ,,CEO" al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica" SA, începând cu data de 24 aprilie 2023, a domnului Ştefăniţă Munteanu, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica"-SA", se arată în documentul transmis de BVB.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, săptămâna trecută, numirea lui Gabriel Andronache în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În fruntea instituţiei a fost numit George Niculescu.

Cine este noul director al Transelectrica

Potrivit datelor publicate pe site-ul Transelectrica, Ștefăniță Munteanu a absolvit Facultatea de Management Marketing a Universității Româno-Americane, în anul 2006, dobândind o diplomă de licență aferentă profilului de economist.

Începând cu data de 25 decembrie 2021, acesta a ocupat poziția de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice.

,,Cu un parcurs profesional atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, domnul Ștefăniță Munteanu deține expertiză în arii precum: management, industria energetică, marketing, vânzări și strategie. Domnul Munteanu s-a alăturat echipei de management executiv a CNTEE Transelectrica SA, din poziția de manager de vânzări indirecte din cadrul SC Electrica Furnizare SA AFEE Buzău, societate unde a ocupat anterior funcția de Director Adjunct (2019-2020), precum și consultant management.

În ceea ce privește experiența dobândită în sectorul administrației publice, domnul Munteanu a ocupat funcțiile de Secretar General Adjunct la Ministerul Turismului în perioada ianuariemai 2017, Consilier al Prim-Ministrului în perioada mai 2017 – ianuarie 2018, precum și de Consilier Secretar de Stat la Ministerul Apelor și Pădurilor (februarie 2018 – februarie 2019).”, se mai arată pe site-ul Transelectrica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite