TOP 30 cei mai bogaţi români care s-au certat cu legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condamnarea lui George Becali din primăvara lui 2013 a fost momentul zero al unui fenomen comparabil cu operaţiunea Mani pulite din Italia anilor '80 FOTO: Mediafax
Condamnarea lui George Becali din primăvara lui 2013 a fost momentul zero al unui fenomen comparabil cu operaţiunea Mani pulite din Italia anilor '80 FOTO: Mediafax

3,4 miliarde de euro: aceasta este averea cumulată a celor mai bogaţi 30 de români care sunt fie condamnaţi definitiv (sau cu drept de apel ori recurs), fie urmăriţi penal.

Cele 3,4 miliarde de euro reprezintă aproape 20% din averile cumulate ale celor mai bogaţi 500 de români – 18,3 miliarde de euro, potrivit topului realizat de Adevărul Financiar, pe baza evaluărilor Forbes 500 de miliardari din cele mai recente trei ediţii.

În ultimele luni, dosarele Microsoft, Carpatica şi Astra Asigurări, dosarul retrocedărilor ilegale şi cel al “sifonării” SIF-urilor au trimis în atenţia anchetatorilor parlamentari, miniştri, un şef al DIICOT şi 10 preşedinţi de consiliu judeţean.

Recent, lor li s-au adăugat alte nume sonore din politică – Elena Udrea, urmărită în dosarul Microsoft şi cel al Galei Bute – dar şi personalităţi notorii din mediul de business local.

Şi dacă prejudiciile totale din cele mai cunoscute dosare se ridică la câteva sute de milioane de euro, mult mai însemnate sunt averile cumulate ale celor mai cunoscuţi milionari români ajunşi să fie urmăriţi penal (unii în arest preventiv, alţii în libertate) sau condamnaţi – fie definitiv, fie cu drept de apel sau recurs.

Adevărul Financiar a realizat topul milionarilor urmăriţi penal sau condamnaţi.

Topul milionarilor – ediţia dosarelor penale

Nume                       Avere (mil. euro)   Sursa averii         Probleme cu justiţia - status

1. Ioan Niculae       1.100                          Interagro               Urmărit penal  

2. Dan Adamescu      550                         Unirea, Astra        Condamnat cu drept de apel sau recurs

3. Gruia Stoica            420                         GFR                       Urmărit penal

4. Ovidiu Tender         400                         Prospecţiuni        Condamnat cu drept de apel sau recurs

5. George Copos        110                         Ana Group           Condamnat definitiv

Aflaţi cine sunt ceilalţi 25 de milionari certaţi cu legea din topul realizat de adevarulfinanciar.ro. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite