Tesla vrea să cumpere nichel  în valoare de 5 miliarde de dolari pentru bateriile sale

0
0
tesla masina electrica logo foto shutterstock

Producătorul american de automobile Tesla (TSLA.O) a semnat contracte în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra materiale pentru bateriile lor de la companiile de procesare a nichelului din Indonezia, a declarat un ministru senior al cabinetului pentru CNBC Indonezia.

Cea mai mare economie din Asia de Sud-Est a încercat să determine Tesla să înfiinţeze o unitate de producţie în ţară, care are rezerve majore de nichel. Preşedintele Joko Widodo sa întâlnit cu fondatorul Tesla, Elon Musk, la începutul acestui an, pentru a spori investiţiile.

„Suntem în continuare în negocieri constante cu Tesla... dar au început să cumpere două produse excelente din Indonezia”, a declarat ministrul coordonator pentru afaceri maritime şi de investiţii, Luhut Pandjaitan, într-un interviu difuzat luni.

El a spus că Tesla a semnat un contract pe cinci ani cu companiile de procesare a nichelului care operează din Morowali, pe insula Sulawesi. Materialele de nichel vor fi folosite în bateriile cu litiu Tesla. 

Tesla nu a răspuns imediat la un e-mail Reuters în care se solicita comentarii.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite