Teodorovici: Angajările în administraţie ar trebui să se facă fără concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat miercuri, la deschiderea noului program de internship demarat de Guvern, că tinerii care se înscriu oficial în acest program ar trebui să fie angajaţi în administraţie fără examen.

„Ar trebui schimbat ceva şi în cadrul legislativ actual. Adică după aceste 2 luni de zile de internship să se poată încadra respectiva persoană automat în administraţia publică pe postul de debutant, desigur, dar fără alte concursuri, pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinereţe, de suflu nou, de dorinţă de schimbare mai repede către administraţie”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenţi la Guvern, scrie Hotnews.

El a precizat că a cerut colegilor săi de la Finanţe să-i spună câţi dintre cei care au participat la internship au rămas în ministerul după acest exerciţiu. 

„Niciunul! (nu a rămas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rău, nu ştiu. Ori informaţii importante obţinute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, ori nu ştiu. Ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a precizat el.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019, organizat de Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituţie organizatoare, este dedicat studenţilor şi absolvenţilor formelor de învăţământ din România şi din străinătate.

Studenţii şi absolvenţii sunt invitaţi să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice.

Programul, ajuns la a VII-a ediţie, se va derula în această vară în perioada 15 iulie – 13 septembrie şi va oferi participanţilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică, internii vor participa la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice. 

Pe perioada programului de internship, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară de internship în valoare de 2.080 de lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite