TAROM despre exceptarea Metrorex și CFR de la măsurile fiscale: Suntem convinși că și noi vom fi pe listă

0
Publicat:

TAROM a anunțat joi că toate operațiunile sale, inclusiv cele derulate prin flotă, respectiv serviciile de operare curse spre toate destinațiile, vor continua să se deruleze și după data de 1 decembrie.

Avion Tarom
TAROM va opera zboruri și după data de 1 decembrie

Referitor la impactul pe care Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscale pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, TAROM, în calitate de companie deținută de statul român, salută intenția legiuitorului de a stopa risipa bugetară și acționează în mod firesc pentru susținerea intereselor statului român de a administra o afacere competitivă în plan concurențial, inclusiv prin proceduri legale care să conducă la exceptarea TAROM de la anumite prevederi ale legii anterior menționate.

„Consiliul de Administrație al TAROM a avizat în 20 noiembrie Memoriul de exceptare care a fost transmis și se află în procedură firească de aprobare în Adunarea Generală a Acționarilor. Înțelegem dorința expansivă de comunicare și acțiunea Sindicatului Unit TAROM de a depune propriul Memoriu, în paralel cu cel depus la Ministerul Transporturilor și fundamentat oficial direct de către companie, pentru că anumite prevederi ale legii care vizează îndeosebi autoritățile și instituțiile publice pot avea un altfel de efect asupra companiilor de stat care acționează efectiv în piețe concurențiale.

Suntem convinși că statul român va acționa mereu în interesul cetățenilor săi, prin urmare nu avem îndoieli referitoare la faptul că, dacă vor fi aprobate excepții fundamentate, TAROM se va regăsi pe această listă”, declară Bogdan Popescu, directorul general al TAROM.

Amintim că miercuri, sindicatul Tarom a avertizat că, începând cu data de 1 decembrie, nu va mai zbura niciun avion, dacă nu va fi exceptată compania de la prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

"În situaţia în care TAROM nu va fi exceptată de la prevederile acestei Legi a "ruşinii naţionale" iar alte companii cu capital majoritar de stat, dar care nu lucrează neapărat într-o piaţă concurenţială vor fi exceptate, noi, membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT), începând cu 1 decembrie 2023, piloţi, însoţitori de bord, mecanici de aviaţie, personal operativ de sol nu vom mai ridica niciun avion de la sol", se menţionează într-un comunicat al sindicatului.

În urma apariţiei "legii austerităţii" (măsuri fiscale care se vor aplica de la 1 ianuarie 2024 - n. red.), Sindicatul Unit TAROM a depus un Memorandum la Guvern şi la ministerul Transporturilor de exceptare a companiei de la prevederile acesteia.

"Constatăm că încă o dată domnul Grindeanu, ministru al Transporturilor, prin discutarea în Guvern a unui Memorandum de exceptare de la prevederile acestei legi a CFR Călători, CFR Marfă şi a Metrorex, a uitat de compania de aviaţie TAROM", arată sindicaliştii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite