Surse: Nicolae Demetriade, fost şef al Tarom, este favorit să preia conducerea ANAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Demetriade, fost director general al Tarom, este favorit să preia conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), au declarat pentru News.ro surse din piaţă.

Alin Burcea, directorul general al agenţiei de turism Paralela 45 şi fost secretar de stat în Ministerul Turismului, este actualul preşedinte al patronatului, însă a anunţat că nu doreşte să mai candideze. Acesta a fost ales în mai 2016 preşedinte al ANAT, patronat pe care l-a înfiinţat în urmă cu 27 de ani, împreună cu alţi cinci întreprinzători în turism, şi pe care a condus-o în perioada 1991-1993.

Contactat de News.ro, Nicolae Demetriade spune că alegerile pentru un nou preşedinte al ANAT, pentru un mandat de doi ani, vor avea loc în luna februarie.

”Mi-am anunţat intenţia de a participa la aceste alegeri. Doresc să contribui mai mult la dezvoltarea ANAT, să ajut mai mult. Până acum am lăsat pe alţi colegi să se manifeste”, a declarat pentru News.ro Nicolae Demetriade.

El afirmă că nu ştie care îi sunt contracadidaţii.

Acesta este în prezent preşedintele agentiei de turism World Travel, care reprezintă în România Emirates Airlines , Flydubai şi companiile de croaziera din grupul Royal Caribbean .Compania World Travel este membră ANAT de 20 de ani.

Demetriade a fost şef al Tarom în perioada 2001-2002.

ANAT este asociaţia patronală agenţiilor de turism din România, care are membri activi 500 de agenţii de turism, cele mai importante din ţară, care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual şi au împreună peste 4.600 de angajaţi. Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite