Supozitoarele româneşti, la mare căutare în Rusia. Antibiotice Iaşi a primit de la Moscova o comandă de 2 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antibiotice Iaşi a înregistrat anul trecut un profit net de 31,4 milioane de lei,iar exporturile au ajuns la 26,9 milioane de dolari, în creştere cu 34% faţă de 2012
Antibiotice Iaşi a înregistrat anul trecut un profit net de 31,4 milioane de lei,iar exporturile au ajuns la 26,9 milioane de dolari, în creştere cu 34% faţă de 2012

Antibiotice Iaşi vinde anual 10 milioane de supozitoare cu glicerină, cea mai mare parte peste graniţe, acest medicament fiind printre cele mai vândute produse ale fabricii ieşene. Vânzările masive de supozitoare în Rusia au adus această ţară pe locul trei în topul celor mai mare pieţe externe pentru compania ieşeană.

„Cea mai mare piaţă de export este China, cu vânzări anuale de 3,5 milioane de dolari. Apoi, este SUA şi urmează Rusia. În acest moment, avem o comandă de 2 milioane de dolari pentru supozitoare cu glicerină, în Rusia. Supozitoarele sunt unele dintre cele mai vândute produse ale noastre. Vindem 10 milioane de bucăţi anual, în ţară şi străinătate“, a spus Ioan Nani, directorul Antibiotice Iaşi, potrivit Economica.net.  

Nani a adăugat că şi Ucraina este o piaţă în creştere pentru supozitoarele Antibiotice.

Piaţa externă contează într-o proporţie de 30% în vânzările fabricii ieşene, iar piaţa locală 70%. Anul trecut, potrivit unui comunicat, vânzările Antibiotice au fost de 317 milioane de lei (circa 70 de milioane de euro). Cele mai vândute produse sunt nistatina, injectabilele antibacteriene şi supozitoarele.

„Antibiotice Iaşi este prezentă pe 72 de pieţe, 72 de ţări ale lumii. Am câştigat 25 de noi pieţe, în ultimii trei ani, nordul Africii, sudul şi sud-estul Asiei, cu Vietnam, China şi Malaiezia, nordul Europei“, arată directorul fabricii ieşene.

Antibiotice a înregistrat anul trecut un profit net de 31,4 milioane de lei, cu 16% mai mare faţă de câştigul raportat în 2012, de 27,1 milioane de lei.

Numărul de angajaţi ai producătorului este de 1.465 de persoane. Potrivit unor informaţii anterioare transmise Bursei de Valori Bucureşti, exporturile Antibiotice au ajuns anul trecut la 26,9 milioane de dolari, în creştere cu 34% faţă de 2012, iar estimările companiei pentru acest an vizează un avans de peste 10%, pe fondul extinderii pe pieţe noi.

Statul controlează, prin Ministerul Sănătăţii, 53,02% din acţiunile Antibiotice Iaşi, iar SIF Oltenia are 10,32% din titluri.


Mai puteţi citi: 

[<a href="//storify.com/adinavlad/antibiotice" target="_blank">View the story "antibiotice " on Storify</a>]

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite